Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Cartierul Bucovina este cel mai liniștit Timișoara

28 Noiembrie 2017
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Un studiu realizat la nivel naţional a plasat cartierul Bucovina din Timişoara pe locul cinci la nivel naţional între cele mai liniştite zone din oraşele roâmneşti. Pe total, Timişoara nu apare între primele locuri ale clasamentului, dar nici pe lista oraşelor cu cele mai gălăgioase cartiere din oraş.

Cartierul Bucovina a fost ales de timişoreni ca având cel mai ridicat nivel de linişte din oraşul de pe Bega. Dacă ne referim la  întregul oraș, Timişoara nu apare în primele zece locuri atunci când vine vorba despre liniştea percepută de locuitorii săi, dar nu este nici între cele mai prost cotate din acest punct de vedere. Cartierele din municipiu considerate a fi cele care beneficiază cel mai mult de linişte sunt Bucovina, Mehala şi Soarelui. Acestea sunt urmate în clasament de Freidorf şi Ronaţ. Se poate observa că preferate sunt zonele unde numărul caselor individuale este destul de ridicat, iar cel al unităţilor industriale unul scăzut. În funcţie de preferinţele exprimate de participanţii la studiu, cartierul Bucovina din Timişoara ocupă locul cinci la nivel naţional, cel mai bun din acest punct de vedere fiind Valea Aurie din Sibiu. Alte trei cartiere timişorene apar pe lista celor mai neprietenoase din punct de vedere al liniştii. Cartierul Aeroport apare pe locul 15, în timp ce Buziaşului este pe 20.

Orașele fruntașe la liniște sunt Braşovul, Sibiul şi Miercurea Ciuc, iar  în ceea ce priveştee regiunile din România, cea mai liniștită este Transilvania, iar cea mai zgomotoasă este Moldova. Banatul e pe locul patru, după Transilvania, Oltenia şi Crişana. Conform studiului, cele mai dezavantajoase orașe din punct de vedere al nivelului de liniște sunt Alexandria, Suceava, Buzău, urmate de Călărași și Bacău.

Studiul amintit a fost realizat pe un eşantion de 258.948 de persoane la nivel naţional, marja de eroare fiind de 0,5%.

Sursa: tion.ro

Actualizat: 28 Noiembrie 2017
COMENTARII