Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Care sunt beneficiile si riscurile de a trai departe de civilizatie, la aer curat?

29 Iunie 2015
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Locuintele in mijlocul orasului ofera multe avantaje proprietarilor, dar aerul curat nu este unul dintre ele. Tocmai acesta este motivul pentru care multi clienti de imobiliare cauta sa cumpere o proprietate in afara orasului, asumandu-si drumuri mai lungi, dar un trai mai sanatos. 

Cei care se muta langa padure se bucura de aer curat, datorita oxigenului pe care il ofera copacii. Totodata, sa locuiesti langa o padure, in natura, departe de zgomotul orasului si, implicit, departe de poluarea crescuta, este benefic atat pentru trup, cat si pentru suflet. Padurea este perfecta si pentru activitatile de relaxare organizate in timpul liber.

Traiul langa padure aduce avantaje, dar si riscuri, precum si pericole

Dar pe langa avantaje, exista si dezavantaje, precum si cateva pericole. Nivelul ridicat de umiditate poate fi un dezavantaj pentru cei cu probleme respiratorii. in acelasi timp, costul de constructie al unei case creste, pentru ca materialele ieftine se deterioreaza foarte repede.

Dezvoltatorii imobiliari au speculat dorinta clientilor de a se muta in afara orasului, motiv pentru care numarul proiectelor rezidentiale construite langa padure a crescut, in ultimii ani. O initiativa buna, pentru cei care vor sa fuga de aglomeratia de la oras, dar cu un impact negativ asupra naturii.

In general, cei care locuiesc langa o zona impadurita isi creeaza toate facilitatile necesare traiului. insa oamenii au deseori un impact negativ asupra acestor zone, din cauza defrisarilor, fie ele si in cantitati mici, sau din cauza gunoiului menajer aruncat direct in padure, precum si din cauza unei amenajari necorespunzatoare, pentru apele uzate de tip casnic.

Educatia civica a locatarilor poate salva padurile

Toate aceste neplaceri pot fi evitate, printr-un comportament civic aplicat de locuitorii acestor zone. Gunoiul poate fi aruncat in spatii special amenajate si colectat corespunzator. Totodata, se pot amenaja instalatii adecvante pentru purificarea si colectarea apelor uzate, iar plantarea de copaci ar trebui sa fie o prioritate, pentru cei care locuiesc langa padure. De asmenea, prin comportamentul lor, locatarii ar trebui sa respecte natura, in timpul excursiilor sau a petrecerii timpului liber in padure.

Nu in ultimul rand, locatarii din apropierea padurilor ar trebui sa protejeze speciile de plante si animale din padure. Multi oameni inca aleg sa trateze vanatul, pescuitul si culegerea plantelor, ca pe un lucru ce le apartine de drept, incalcand avertismentele legii sau cazurile in care unele specii sunt pe cale de disparitie.

Sursa: Imopedia.ro

Actualizat: 29 Iunie 2015
COMENTARII