Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Care sunt aspectele evaluării corecte ale unei locuințe?

28 Iunie 2017
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Evaluarea corectă a locuinţei este foarte importantă, indiferent dacă proprietarul vrea sau nu să vândă imobilul pe care îl deţine, pentru că îi va creşte şansele de tranzacţionare la un preţ corect şi într-un timp optim.

O estimare corectă a preţului locuinţei este foarte importantă din cel puţin două motive. În primul rând, proprietarul va cere un preţ fundamentat şi susţinut de opinia unui expert (un evaluator). În al doilea rând, el poate negocia, mai aproape de realitate, preţul unei chirii sau valoarea unei garanţii imobiliare.

Cele mai importante aspecte care trebuie luate în calcul la evaluarea unei locuinţe sunt locaţia, accesibilitatea şi lichiditatea zonei. La acestea se adaugă suprafaţa imobilului, structura, vechimea, valoarea de înlocuire, randamentul, facilităţile zonei, infrastructura, şi standardul vecinatăţilor.

Alţi factori care au un impact deosebit în stabilirea preţului final sunt materialele care au fost folosite, eventualele dezastre naturale la care a fost supusă sau modul în care a fost exploatată construcţia respectivă.

Partea juridică este, de asemenea, un aspect foarte important atunci când este realizat un raport de evaluare. Astfel, în cazul unei vânzări, proprietarul trebuie să pună la dispoziţia evaluatorului actele de proprietate şi documentaţia cadastrală. La acestea se adaugă şi cartea tehnică a construcţiei şi certificatul energetic.

Aspectul locuinţei este un alt element extrem de important, astfel aceasta trebuie să fie igienizată, iar investiţii minore precum izolarea termică sau înlocuirea finisajelor învechite pot avea un aport substanţial în stabilirea unui preţ favorabil.
Toate acest aspecte avute în vedere de către evaluator sunt importante şi la listarea unui anunţ imobiliar pe o platform specializată.

Sursa: adevarul.ro
 

Actualizat: 28 Iunie 2017
COMENTARII