Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Care este suprafața ideală? Locuințele mici vin la pachet cu avantaje mari

26 Septembrie 2016
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Deși s-au ieftinit considerabil, casele cu suprafețe mari nu se mai vând ca altă dată. Descrise cu ani de zile în urmă ca având „suprafețe generoase”, casele și apartamentele de sute de metri stau astăzi goale, dacă nu au norocul să fie închiriate de vreo firmă. Clienții de azi consideră că locuințele micuțe au numeroase beneficii, de la costurile de construcție și întreținere, până la stil de viață.

În perioada de boom imobiliar, suprafețele creșteau direct proporțional cu ușurința cu care se luau creditele. La cererea cumpărătorilor, dezvoltatorii construiau preponderent apartamente de peste 100 de metri pătrați. Astăzi, situația este departe de acele vremuri, deși proiectele imobiliare se ridică la tot pasul. Suprafața medie a apartamentelor noi a scăzut de la an la an, deoarece clienții au învățat să gândească pe termen lung dacă pot susține un cămin extrem de spațios.

Localitățile din jurul marilor orașe au atras nenumărați proprietari sătui de agitație, de apartamente înghesuite și de vecini zgomotoși. Dar moda caselor spațioase a apus odată cu criza; astăzi, se caută casele micuțe, cu doar un petic de iarbă verde. Cumpărătorii actuali nu mai sunt interesați de casele uriașe, chiar dacă prețurile au scăzut simțitor. Totodată, dezvoltatorii care au reușit să supraviețuiască sunt cei care s-au adaptat acestei cereri și au repartiționat sau au construit locuințe cu suprafețe mai mici.

Facturile mici reprezintă un avantaj mare

Prețul inițial reprezintă cel mai important argument, însă nici costurile de încălzire nu sunt neglijate de cumpărătorii prezentului. Clienții au învățat că o locuință cu suprafață mare este confortabilă, dar mai ales costisitoare: este nevoie de un buget mai mare pentru a mobila un astfel de cămin, lucrările de întreținere precum zugrăvirea periodică sau înlocuirea acoperișului scot mai mulți bani din buzunar, iar costurile de încălzire pot fi de-a dreptul sufocante (în cauzl unei case de 300 de metri pătrați, facturile de încălzire pe timp de iarnă pot depăși cu ușurință 1.000 lei/lună).

Locuințele micuțe se vând mai repede

Vilele și apartamentele de sute de metri pătrați ce sunt scoase la vânzare de ani de zile demonstrează că valoarea locuințelor supradimensionate se depreciază mai repede decât în cazul celor cu suprafețe mai mici. Cele din urmă se vând mai repede și țintesc un număr mai ridicat de potențiali cumpărători. Proprietățile voluminoase se adresează unei categorii din ce în ce mai mici de clienți.

În același timp, proprietarii unui cămin de proporții reduse tind să trăiască mai simplu, au un mod de viață mai cumpătat – neavând mult spațiu de stocare, reciclează mai mult, nu păstrează lucruri nefolosite de ani de zile.

CORALES este întotdeauna la curent cu noutățile pieței imobiliare din Timișoara, te invităm să urmărești oferta noastră chiar AICI. Nu uita! "Locuința ta este la un click distanță!"

Sursa: media.imopedia.ro

Actualizat: 26 Septembrie 2016
COMENTARII