Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Care este reteta succesului in tranzactiile imobiliare?

07 Ianuarie 2015
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Oricine isi doreste ca achizitia unei proprietati sa fie o afacere profitabila, pe termen lung. Cu toate acestea, cei mai multi dintre cumparatori tind sa se lase coplesiti de aspectele personale ale tranzactiei si sa uite de partea business. Acesta este momentul in care un agent profesionist va aduce valoare adaugata tranzactiei. Dar principiile ar trebui cunoscute de toti cei care pornesc in cautarea proprietatii perfecte.

Evaluarea corecta a unei oportunitati de investitie poate fi un demers cu multe capcane, pentru un necunoscator al pietei. Sunt prea multi factori implicati, iar axarea pe informatiile cu adevarat importante pare usor de zis, dar greu de facut.

Sigur, nu exista o reteta a succesului in investitii imobiliare, dar agentii cu experienta stiu din practica ce anume poate construi o investitie de succes sau, din contra, ce anume poate duce la esec.

Primul si cel mai important aspect, investitorul trebuie sa priveasca dincolo de rata de profit. Una dintre cele mai mari greseli pe care le poate face un investitor este sa se concentreze atat de tare asupra profitului pe care il poate obtine, incat trece in plan secundar toate celelalte aspecte. Sigur, un pret bun este un factor important. Dar, de obicei, exista un motiv care explica discountul. 

Printre cele mai des intalnite motive sunt:

Zona este in declin. Acest lucru poate aduce o multime de efecte negative, dar cele mai mari dintre ele tin de faptul ca scad atat preturile de vanzare cat si nivelul chiriilor. Pe masura ce locuitorii parasesc zona, lucrurile continua sa se inrautateasca. Cand nimeni nu mai vrea sa locuiasca acolo, nu mai pot fi gasiti nici cumparatori, nici chiriasi interesati. Pentru a afla directia in care se indreapta cartierul respectiv, se recomanda raportarea numarului de locuinte inchiriate din zona la numarul locuintelor ocupate de proprietari. Pe masura ce numarul chiriasilor creste, sunt sanse mari sa urmeze declinul zonei.
Un alt motiv este acela ca proprietatea are nevoie de reparatii. Acest aspect poate fi in general descoperit cu usurinta de cei care sunt dispusi sa se uite cu atentie. La modul legal, proprietarii sunt obligati sa ii spuna potentialului cumparator despre toate viciile ascunse ale locuintei, dar acest lucru este destul de rar intalnit, in realitate. Cei care sunt dispusi sa plateasca un pret mai mic pentru o locuinta care are nevoie de reparatii trebuie sa inteleaga exact ce inseamna acest lucru, inainte de a lua decizia de cumparare. Un plan de reparatii poate spune clar de ce investitii ulterioare va fi nevoie si, in functie de acesta, viitorul proprietar poate sa isi dea seama daca pretul de vanzare este unul bun sau nu.
Pentru cei care cumpara o locuinta pentru a o inchiria, este important de stiut pulsul pietei inchirierilor, in zona. Daca un cartier a devenit sau va deveni in curand saturat de ofertele de inchiriere, atunci chiriile vor scadea. Cu cat mai multe optiuni pentru chiriasi, cu atat mai mic va fi pretul pe care acestia vor fi dispusi sa il achite – legea cererii si a ofertei. La modul ideal, locuintele pentru inchiriat trebuie cumparate in cartiere care urmeaza sa fie pe val, unde cererea este in crestere sau oferta este inca mica sau in scadere.
Chiar si scenariile perfecte pot da gres. Planurile de exit sunt cruciale pentru o afacere profitabila

Dar cum si scenariile perfecte pot da gres, cumparatorii trebuie sa aiba, inca de la bun inceput, o strategie de iesire. Acest lucru poate sa insemne orice, de la pastrarea proprietatii si transmiterea acesteia generatiilor mai noi, pana la imbunatatirea proprietatii si revanzarea ei, pe termen scurt. Sunt o multime de strategii de iesire, potrivite nevoilor proprietarilor, dar acestea trebuie stiute clar de la inceput, pentru a putea face un calcul de fezabilitate. Planurile trebuie sa fie realiste si sa tina cont de realitatile economice actuale, precum si de predictiile economice pe termen scurt, mediu sau lung, in functie de strategia aleasa. Un lucru este cert si demn de tinut minte: investitiile nu functioneaza intotdeauna conform planului. Din acest motiv, investitorii precauti isi fac doua sau chiar trei planuri de retragere inainte de a cumpara o proprietate. Cine nu face asta de la inceput, poate fi luat prin surprindere de probleme, pe termen lung.

Investitiile in imobiliare pot fi extrem de satisfacatoare sau niste esecuri dureroase. Evaluarea corecta a unei proprietati de la bun inceput va creste, fara dubiu, rata de succes. Important este ca investitorii sa nu se concentreze pe un singur aspeect, ci sa priveasca totul in ansamblu, pregatindu-se pentru cele mai rele scenarii, in speranta ca se va putea intoarce astfel oricand la mai bine.  

Sursa: Imopedia.ro

Actualizat: 07 Ianuarie 2015
COMENTARII