Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Cand Regulile Feng Shui se intalnesc cu Traditia Romaneasca

13 August 2015
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Caminul reprezinta personalitatea proprietarilor, astfel ca este foarte important sa fiti compatibili cu propria dvs. casa. Amenajarea unei locuinte dupa principiile Feng Shui este un mod de a crea spatii echilibrate, armonioase, care sa-i ajute pe locatari, in primul rand, sa se relaxeze, sa se simta bine in propria lor casa si sa aiba diverse beneficii:

  • prosperitate
  • fericire
  • noroc.

Cand intram intr-o locuinta, ne putem da seama daca o casa este armonioasa, relaxanta, calduroasa, primitoare sau, din contra, nearmonioasa, stresanta sau respingatoare. Unii proprietari spun despre casele lor ca sunt chiar norocoase, altii dimpotriva, vor sa se mute cat mai repede din acel loc. Cum ne putem da seama de aceste lucruri? Simplu! Simtind energia din interior!

Este de remarcat ca principiile Feng Shui pot fi aplicate atat unei locuinte noi neamenajate, sau uneia care se reamenajaza de la zero, precum si unei locuinte gata amenajate, in care se identifica problemele existente si apoi se incearca remedierea lor.

Feng Shui se regaseste si in frumoasele traditii romanesti, plina de multe aspecte sanatoase, in deplina concordanta cu mediul inconjurator si cu bunul simt. Dintre acestea se pot enumera: folosirea materialelor naturale in constructia si amenajarea casei (lemn, var, pamant etc.), gasirea apei pentru saparea fantanii, dispunerea obiectelor si aranjamentele din incaperi, icoanele, aleile serpuite, acoperisurile in mai multe ape etc. De aceea, se recomanda folosirea simbolurilor traditionale locale, paternul bioenergetic functionand cel mai bine in acest caz.

Ne referim aici la casele vechi romanesti si privind modul cum au fost amplasate in teren, pozitia anumitor obiecte din locuinta (pat, masa, razboi de tesut, ferestre etc.), culorile folosite la decor, formele acoperisurilor, pozitia lor in raport cu locuintele din imprejurimi etc. 

Scopul artei Feng Shui este de a ne preveni asupra perturbarilor si modificarilor pe care mediul inconjurator (casele, obiectele, peisajele, formele) le poate avea asupra circulatiei armonioase a energiei, este bine sa fim atenti la ceea ce exista in jurul nostru atunci cand cumparam, construim sau amenajam o locuinta.

Amenajarile si decorurile obtinute trebuie sa placa celor care locuiesc in spatiul respectiv, sa ii energizeze. O deosebita atentie trebuie acordata ordinei, atat in incaperi cat si in interioarele dulapurilor, sertarelor etc., in cazul contrar, dezordinea afectand calitatea vietii deoarece emana o energie negativa. Apa se va regasi intotdeauna in fata casei, nu in spatele sau, iar usa de la intrare va fi bine luminata tot timpul. Tot ca si reguli generale de amenajare, se recomanda folosirea a cat mai multe materiale naturale si cat mai putin mobilier (de obicei amenajarile de tip Feng Shui sunt mai degraba in stilul minimalist).  

Formele rotunde sunt cele mai indicate (daca se pot integra in spatiul respectiv, fara nici o fortare, altfel pierzandu-se echilibrul si armonia, regulile de baza ale Feng Shui-ului). Se recomanda din plin folosirea ca decoratiuni a amintirilor si cadourilor, acestea generand energii pozitive, precum si a simbolurilor. Acestea pot fi atat cele specifice Feng Shui, cat si cele apropiate de cultura noastra (icoane, vaze, ceramica etc.).

Animalele aduc intotdeauna liniste, pace si echilibru in locuinte iar gradina este deosebit de importanta, ea fiind "responsabila" cu energia in casa. 

Sursa: Romanialibera.ro

Actualizat: 13 August 2015
COMENTARII