Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Căror bănci le-a fost repartizată rezerva Prima Casă în valoare de 500 de milioane lei

19 Iunie 2017
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Unul dintre indicatorii importanți ai activității de tranzacționare pe piața rezidențială autohtonă este programul Prima Casă. Pentru anul în curs, rezultatele consemnate de acesta arată că apetitul pentru achiziția de locuințe rămâne la cote ridicate – astfel că suma totală alocată pentru acordarea de credite co-garantate de către stat se anunță a fi consumate (cu mult) înainte de termen.

În contextul unei epuizări rapide a fondurilor, Ministerul Finanțelor Publice a aprobat săptămâna trecută alocarea rezervei nerepartizate de 500 de milioane lei pentru acordarea de garanții în cadrul programului guvernamental în 2017. De menționat este că această sumă ar reprezenta ultima tranșă din totalul aprobat pentru anul în curs, respectiv 2,5 miliarde de lei. „Plafonul rămas nealocat, în sumă de 500 milioane lei, a fost repartizat următorilor finanțatori: Piraeus Bank, OTP Bank, BCR, ING, Bancpost, Raiffeisen Bank, BRD, CEC Bank și Leumi Bank, luându-se în considerare gradul de utilizare a plafoanelor alocate finanțatorilor până la data de 7 iunie 2017”, arată reprezentanții Ministerului Finanțelor.

Autoritățile, în fața aceleiași decizii

Această decizie vine pe fondul consemnării unui volum-record de solicitări pentru programul guvernamental în primele luni ale acestui an. Recent, oficialii Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (FNGCIMM) anunțau că ajunseseră la o medie de circa 600 de cereri pe zi – nivel care a fost însă și (semnificativ) depășit. „Ritmul de transmitere a solicitărilor de garantare rămâne în continuare susținut, înregistrându-se aproape 1.000 de solicitări de garantare trimise către FNGCIMM în data de 6 iunie”, precizau ulterior reprezentanții instituției.

Sursă: imobiliare.ro

 

Actualizat: 19 Iunie 2017
COMENTARII