Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Cărămida de sticlă - finisajul ce oferă eleganță și siguranță locuinței noastre

22 August 2016
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Sticla nu mai este de ceva vreme privită ca un material extravagant și cu slabă rezistență în construcții, noile tehnologii producând astăzi produse cu care se construiesc pereți din sticlă ce garantează rezistența și siguranța căminului nostru. Totodată, efectul estetic pe care îl produc pereții de sticlă în orice tip de amenajare este unul deosebit și poate oferi interiorului locuinței un aspect cu adevarat original și elegant.

Trebuie spus, că pe lângă faptul că este frumos, un perete de sticlă poate fi la fel de funcțional sau chiar mai bun decât unul clasic deoarece blocurile folosite la zidirea lui oferă un bun transfer al luminii de cca. 50%-70%, asigurând totodată rezistența și siguranța necesară oricărui zid.

Cărămida de sticlă este prezentă în numeroase modele și culori, încadrându-se în orice tip de ambient interior sau exterior. Cu ajutorul acesteia putem oferi unui apartament de bloc mai multă lumină și o senzație de spațialitate mai mare.

Acum putem renunța cu ușurință la finisajele clasice din gips carton, iată câteva idei pe care merită să le punem în practică când ne dorim o schimbare substanțială în designul locuinței noastre.

Oferim un plus de intimitate dormitorului nostru.

Izolăm camera de zi de mirosurile de mâncare din bucătăria "open space”, luminozitatea și aspectul camerei din punct de vedere al spațiului fiind foarte puțin afectate.

Oferim senzația de spațiu în băile restrânse ale apartamentelor de bloc.

Casa noastră se poate bucura de un design unic.


Un alt avantaj, deloc neglijabil, este faptul că aceste cărămizi oferă un grad foarte ridicat de izolare fonică și termică, datorită golului de aer din interiorul lor. Cu alte cuvinte, economisim sume importante de bani atunci când vine vorba de factura la gaze. În plus, acestea au o rezistență foarte mare la foc, mai mult de 50 de minute, au o durabilitate considerabilă la intemperii.

Construirea pereților de sticlă nu impune tehnici speciale sau cunoștințe aprofundate în domeniu, etapele construirii lui fiind destul de simple:

Este important să specificăm că acest material de sticlă este sensibil la diferențele mari de temperatură, cărămizile de sticlă dilatându-se la căldură și contractându-se la rece. Din acest motiv trebuie să oferim un spațiu flexibil între locurile în care materialul se îmbină cu tavanul sau cu pardoseala. Pentru că prin modificarea naturală a cărămizilor este posibilă crăparea sau chiar spargerea acestora, zonele specificate trebuie protejate cu un strat de spumă poliuretanică sau chiar cu polistiren.

Înainte de a realiza peretele despărțitor sau fereastra dorită trebuie să amenajăm o armătură din tije de oțel, amplasate atât vertical cât și orizontal. Datorită acestei armături nu veți avea probleme legate de rezistența peretelui în. Acest tip de cărămizi se montează obișnuit, cu mortar de ciment, iar rosturile sunt chituite exact ca la gresie și faianță. Puteti alege nuanța dorită pentru chit, acesta oferind un plus estetic peretelui nostru. Totodată, în cazul în care o placă are probleme se poate înlocui cu mare ușurința, fără a strica tot peretele din încapere.  

Surse foto: sporulcasei.ro

                 concept-casa.ro

Actualizat: 25 August 2016
COMENTARII