Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Când pornesc lucrările pentru Centura de Sud a Timișoarei?

26 Februarie 2018
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Deși ultimul termen pentru anunțarea câștigătorului licitației pentru șoseaua de Centură a Timișoarei era 28 februarie, iată că a fost deja desemnat un constructor de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Numele firmei care va construi mult așteptata șosea care să ocolească partea de sud a Timișoarei, încă nu a fost făcut public.

Primarul Timișoarei Nicolae Robu susține că are informații potrivit cărora licitația s-a încheiat și estimează că muncitorii vor trece la treabă abia în 2019. În perioada imediat următoare se va semna contractul. Se estimează că până în 2019 nu o să se lucreze pe teren, dar, dacă va exista o preocupare serioasă la CNAIR și dacă licitatia va fi câștigată de o firmă serioasă sau un grup de firme serioase, atunci în 2020 vom avea centura completă și tirurile nu vor mai circula prin oraș.

Documentația pentru șoseaua ocolitoare a Timișoarei a fost pusă pe SEAP înca din luna aprilie, cu termen inițial de depunere a ofertelor pe 8 iunie 2017. Au urmat 5 amânări, cauzate de tot felul de lămuriri solicitate de firmele interesate să construiască centura. În cele din urmă 12 societăți s-au înscris la licitație.

Câștigătorul trebuia anunțat înca din octombrie, însă primul termen a fost amânat pentru jumătatea lunii decembrie 2017, iar mai apoi înca o dată pentru 15 ianuarie 2018. Nici de această dată însă n-a fost cu noroc. Pentru că au fost cerute unele clarificări de ordin financiar, iar procedura de evaluare a continuat, un nou termen fiind stabilit pentru 28 februarie, ora 18.00. Termen care, iată, a fost devansat.

Primii bani pentru construirea Centurii de Sud de la Timișoara au fost deja alocați prin Bugetul Național pentru 2018 – aproape 12 milioane de lei, iar dacă nu vor fi contestații la finalul licitației, lucrările ar putea demara în iulie, mai precis organizarea de șantier.

Centura de Sud a Timișoarei va avea 25,69 kilometri, este o lucrare care valorează aproximativ 80 de milioane de euro, va avea 12 poduri și pasaje și mai multe intersecții la nivel, pe ruta Sînmihaiu Român, Giroc, Șag, Moșnița Nouă, Ghiroda. Șoseaua de ocolire ar trebui să fie gata în 3 ani.

Sursa : opiniatimisoarei.ro

Sursa foto : opiniatimisoarei.ro

Actualizat: 26 Februarie 2018
COMENTARII