Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Bucătărie perfect organizată, iluminată și cu suficiente spații pentru depozitare.

12 Ianuarie 2021
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Chiar si bucătăriile cu forme atipice sau de dimensiuni mici pot fi amenajate în așa fel încât să fie funcționale, iar în același timp să fie estetice și ordonate.

Culoarea pereților este importantă, deoarece o culoare deschisă (nuanțe de alb, crem sau bej) va crea senzația de spațiu, spre deosebire de culorile mai închise care sunt mult mai potrivite în spațiile cu adevărat mari. Este indicat ca mobilierul să fie făcut la comandă, pentru a folosi optim tot spațiul. Pentru depozitare poți opta pentru dulapuri suspendate sau rafturi montate pe toată lungimea blatului. Electrocasnicele încorporabile pot fi perfect integrate în linia mobilierului și te ajută să mai câștigi spațiu.

Ideal ar fi să organizezi bucătăria pe o singură latură. Condimentele pot fi sortate în recipiente cu capac, iar pentru legume sau accesorii mai mici poți alege coșuri sau cutii ușor de manevrat. Optează pentru o chiuvetă adâncă, îți va fi mult mai ușor să o utilizezi, iar pentru a păstra impresia de ordine, alege o linie cromatică unitară și menține-o. 

Iluminatul este foarte important. Într-o bucătărie corect iluminată vei avea parte de mai mult confort.

Bucătăriile mici de la bloc nu au nevoie de mai mult de două tipuri de iluminat, general și punctual pe blatul de lucru. În bucătăriile mai mari, schema de iluminat va trebui gândită mai în detaliu. În primul rând, orice bucătărie are nevoie de o sursă de iluminat general. Pentru acest tip de iluminat, poți alege becuri economice, cu lumină caldă.

De ce să eviți becurile cu lumină rece sau cele cu lumină colorată? E simplu, aceste tipuri de lumină pot fi obositoare. După ce ai stabilit poziția corpului care îți va asigura iluminatul general al bucătăriei, va trebui să te gândești la variantele de iluminat local. Pe blat, vei avea nevoie de lumină directă care să te ajute atunci când prepari mâncarea.

Spoturile sau baghetele luminoase, poziționate astfel încât atunci când sunt folosite să nu facă umbră pe blat, sunt ideale. Dacă nu ai corpuri suspendate deasupra blatului pe care să aplici surse liniare de lumină, poți să folosești iluminatul direcționat, dar din plafon. Poziționarea acestuia este foarte importantă, trebuie să fie perpendicular pe blatul de lucru, pentru că dacă îl vei pune prea în spate, vei face umbră cu propriul corp.

În bucătăriile mai mari, și locul pentru luat masa trebuie iluminat cu ajutorul corpurilor suspendate decorative. Corpurile trebuie fixate la o distanță de cel puțin 1 m de blatul mesei.

Acest tip de iluminat poate fi folosit și pe post de iluminat ambiental seara, atunci când membrii familiei se strâng la un pahar de vorbă.

Sursa: casa-gradina.ro

Actualizat: 12 Ianuarie 2021
COMENTARII