Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

BNR: Băncile vor da credite ieftine pentru locuințe și le scumpesc pe cele de consum

17 Februarie 2017
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Condiţiile de creditare se vor înăspri uşor în cazul împrumuturilor de consum acordate populaţiei în primul trimestru al acestui an, după o evoluţie similară la finalul anului trecut, însă creditele ipotecare se vor menţine la standardele anterioare, după două trimestre de relaxare, reiese dintr-un sondaj realizat de Banca Naţională a României (BNR) privind creditarea companiilor nefinanciare şi a populaţiei.

Cu toate acestea, cererea de credite s-a majorat semnificativ atât în cazul împrumuturilor de consum acordate populaţiei, cât şi pentru creditele destinate achiziţiei de locuinţe şi terenuri, în ultimul trimestru al anului trecut. În acelaşi timp, instituţiile de credit au considerat că modificarea concurenţei din sectorul bancar a avut un aport pozitiv în relaxarea standardelor de creditare pentru împrumuturile ipotecare.

În aceste condiţii, rata creditelor solicitate de persoane fizice şi respinse de către bănci a fost în scădere semnificativă în cazul creditelor ipotecare şi în creştere importantă pentru creditele de consum.

În ceea ce priveşte preţurile de pe piaţa imobiliară, din raportările băncilor reiese că acestea s-au majorat semnificativ în T4/2016, dar în următorul trimestru se vor menţine relativ constante.

Sursa: capital.ro

Actualizat: 17 Februarie 2017
COMENTARII