Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Băncile estimează în următorul trimestru o accentuare a înăspririi condițiilor de creditare pentru creditele ipotecare

01 Iunie 2016
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Conform sondajului privind creditarea companiilor nefinanciare și a populației realizat în luna mai de Bănca Națională a României, se prognozează o creştere de amploare a cererii de credite de consum, în timp ce în cazul finanţărilor pentru achiziţia de locuinţe şi terenuri procedurile devin mai rigide.

În primul trimestru al anului 2016, standardele de creditare pentru împrumuturile destinate achiziției de locuințe și terenuri s-au înăsprit semnificativ, în timp ce în cazul creditelor de consum, dar și al împrumuturilor aferente companiilor nefinanciare, au fost păstrate constante. Totodată, ponderea creditelor solicitate de către populație și respinse de către instituțiile de credit a fost moderat mai scăzută în cazul creditului de consum și moderat mai mare în cazul creditelor pentru achiziția de locuințe și terenuri comparativ cu trimestrul anterior.

În ceea ce privește perioada următoare, T2/2016, băncile estimează o accentuare a înăspririi condițiilor de creditare pentru creditele ipotecare și, într-o măsură mai mică, a creditelor de consum acordate populației. La nivelul companiilor nefinanciare, băncile autohtone prognozează o menținere constantă a standardelor de creditare în următoarele trei luni.

Sursă: http://www.bnr.ro/

Actualizat: 24 Noiembrie 2016
COMENTARII