Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Avantajele de a achizitiona o locuinta la ultimul nivel.

26 August 2014
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Inca mai avem clienti care refuza din start apartamentele de la ultimul etaj, in special cand vine vorba despre blocurile vechi. Astfel, ideile preconcepute ii fac pe cei mai multi cumparatori sa evite locuintele amplasate la ultimul nivel, fara a sti insa ca lucrurile s-au schimbat fata de anii trecuti: cele mai multe blocuri au fost imbunatatite, iar problemele pentru care erau „renumite” aceste apartamente nu mai sunt de actualitate. Aceste apartamente, de la ultimul etaj, vin mai nou la pachet nu doar cu avantaje unice, ci si cu un pret mai mic.

Chiar si astazi mai exista mentalitatea conform careia locuintele amplasate la ultimul etaj vin la pachet cu diverse probleme. Cu toate ca au fost executate lucrari de reabilitare termica in cazul multor blocuri, locuintele de la ultimele niveluri sunt in continuare privite cu neincredere de catre majoritatea cumparatorilor.

Locuintele de la ultimul nivel nu deschid cutia Pandorei, cum multi inca mai cred, ci au avantaje unice, pe care potentialii clienti nu le pot trece cu vederea, in ciuda eforturilor noastre de a-i convinge contrariul. De cele mai multe ori, chiar si clientii reticenti isi schimba parerea atunci când vad un imobil bine intretinut si bine izolat, iar argumentele obiective ii conving chiar si pe cei cu idei preconcepute.

Avantajele locuintelor de la ultimul etaj:

  • Lipsa vecinilor de deasupra ii incanta pe multi clienti, cat si accesul usor la terasa blocului.
  • O mica parte dintre clienti apreciaza privelistea de la ultimul etaj, detaliu pentru care peste hotare se platesc bani grei. si, de cele mai multe ori, pretul unui apartament amplasat la nivelul superior este mai mic decât cel al altor locuinte, ceea ce poate fi argumentul final.
  • Locuintele de la ultimul nivel al blocurilor vechi au un pret mai mic cu circa 10%

Pretul este cel care ii convinge pe multi clienti sa se mute la ultimul etaj. Potrivit consultantilor imobiliari, clientii cu buget redus vin deja hotarâti sa cumpere la nivelul superior, stiind ca pot negocia din pret pe acest motiv. Diferenta de pret este simtitoare, iar clientii se folosesc de aceasta economie in diverse feluri – uneori isi cumpara un apartament mai mare, alteori aleg o zona mai buna si, de cele mai multe ori, noii proprietari isi mobileaza complet locuinta.

La polul opus se afla clientii interesati de apartamentele premium – pe acest segment, dinamica este similara cu cea din Occident, unde pretul creste direct proportional cu etajul. Acesti clienti apreciaza cu adevarat avantajele de a locui la ultimul nivel, iar dezvoltatorii fac tot posibilul sa departajeze aceste apartamente de restul unitatilor din acelasi imobil.

Cati dintre voi nu ati vazut in filme Penthouse-urile mult ravnite din Upper East Side of Manhattan, unde locuiesc cei mai mari bogatasi ai lumii? Nu-i asa ca priviti cu alti ochi, locuintele de la ultimul etaj?

Sursa: Imopedia.ro

Actualizat: 26 August 2014
COMENTARII