Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Avantajele și dezavantajele tapetului

19 Iulie 2016
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Un material la modă pentru decorarea rapidă a interioarelor, accesibil oricui și din ce în ce mai adaptat pentru cele mai diverse spații, tapetul poate fi aplicat fără grijă până și de către cei mai puțin pricepuți la meșterit. Cine dorește să ofere un suflu nou casei sale poate apela cu încredere la tapet. Care sunt avantajele și dezavantajele acestui material?

Avantajele tapetului

Ajută la mascarea anumitor defecte ale pereţilor, de exemplu un tapet colorat  cu modele mici va acoperi denivelările şi grinzile întâlnite în clădirile mai vechi. Totodată putem corecta optic dimensiunile încăperii, prin culoare, model și textură.


Se aplică uşor, operaţia nu solicită competenţe speciale sau materiale scumpe și se poate lipi pe orice tip de suprafețe: beton, cărămidă, tencuieli,  pereţi vopsiţi, chirpici, panouri prefabricate etc.De asemenea, aplicarea lui nu produce în locuinţă deranjul pe care îl produce o zugrăvire. În plus, este uşor  de înlăturat, iar suprafaţa poate fi vopsită sau acoperită cu un alt tapet fără  probleme după aceea.

Este un material durabil, dacă este întreținut corect el poate rezista între 15 și 20 de ani, fără a i se altera culoarea. Se poate curăța cu o cărpă curată sau o perie moale pentru tapetul de hârtie, o lavetă umedă pentru tapetul semilavabil sau detergent/amoniac şi apă pentru tapetul lavabil.

În comparație cu zugrăveala tapetul produce un impact vizual mai puternic, oferă numeroase posibilităţi de amenajare şi personalizare a spaţiului interior  la un preț relativ mic.

 În funcție de tipul de tapet putem întâmpina următoarele probleme:

Cel de hârtie devine foarte vulnerabil la umiditate şi se pot rupe uşor, în  timpul aplicării, din cauza umezelii adezivului.

Tapetul textil trebuie demontat şi spălat la anumite intervale, pentru a înlătura  depunerile de praf.

Cel semilavabil sau lavabil încetineşte ritmul de aerisire a pereţilor și se  fixează mai greu din cauza greutăţii şi a peliculei de plastic. Totodată, pe  suprafețele acoperite cu aceste tipuri de tapete se pot forma ciuperci.

Din punct de vedere al aplicării tapetului, un alt inconvenient ce poate apărea este cel legat de suprafața care trebuie să fie perfect uscată.

Sursa: www.homespot.ro

Sursa foto: Pinterest

Actualizat: 19 Iulie 2016
COMENTARII