Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Avantaje și dezavantaje: piscine din poliester sau beton?

23 Iunie 2016
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Înainte de instalarea unei piscine, care reprezintă o decizie la fel de importantă ca aceea de a renova o casă, trebuie să te întrebi ce alegi: piscinele îngropate, poliester sau beton?

Există multe aspecte de care trebuie să ţii cont şi poate că cel mai important dintre ele este materialul din care sunt construite. Prima intrebare este ce material este cel mai potrivit pentru piscina ta şi pe ce variantă mergi cand alegi piscinele îngropate?

Piscinele îngropate, investiție de durată

Dacă ai ales pisicinele îngropate, ai de ales între cele monobloc (poliester) şi cele din beton, iar principalul factor de decizie va fi preţul, întrucât ultimele sunt cele mai scumpe. În plus, acestea necesită un timp îndelungat de construcţie (8-12 săptămâni) şi un efort de exploatare şi întreţinere mult mai mare.

În ciuda aspectelor negative, piscinele îngropate din beton prezintă marele beneficiu al posibilităţii de personalizare: poţi alege orice formă şi dimensiune vrei, iar gama de accesorii este incomparabil mai mare. Adaugă la avantaje şi o durată de viaţă foarte mare.

La preţ convenabil

A doua variantă pentru piscinele îngropate sunt cele din poliester, ce îţi oferă o calitate foarte bună la un preţ acceptabil. Este adevărat că în cazul acestor piscine apar anumite dezavantaje precum dimensiunile prestabilite ale acestora și forma lor, de obicei dreptunghiulară sau circulară.

Totuși avantajele piscinei din poliester sunt multiple: nu vei aştepta toată vara montarea ei (instalarea durează doar 2-3 zile), este mult mai economică (în funcţie de dimensiuni, pompa funcţionează doar 4-6 ore pe zi), iar curăţarea este mult mai simplă şi rapidă, algele depuse pe pereţi putând fi îndepărtate cu orice perie. În plus, având în vedere că sunt prefabricate şi nu prezintă îmbinări, gradul de etanşeitate este aproape de maxim.

Sursa: casa-gradina.ro


 

Actualizat: 23 Iunie 2016
COMENTARII