Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Autostrada Timisoara-Lugoj si impactul ei asupra dezvoltarii regiunii de Vest.

02 Iunie 2015
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Stim cu totii ca Timisoara se va dezvolta si mai mult cand autostrada va fi finalizata pana la Lugoj, insa mai avem putin de asteptat.

In acest moment in regiunea de vest, mare parte in Timis, sunt in constructie patru mari proiecte de infrastructura, toate in domeniul rutier, pe autostrada A1. Datele oficiale arata ca cel mai inaintat este, de departe, lotul 2 al autostrazii Timisoara – Lugoj.

La toate cele patru tronsoane se lucreaza, ceea ce este cel mai important. Problema este ca lucrarile nu sunt prea inaintate. Totusi, la lotul 2 al autostrazii Timisoara – Lugoj stadiul fizic al lucrarilor era, in luna mai, la 70% din total. Deja este depus asfaltul primar pe mare parte din traseu, la poduri si supra-traversari s-a lucrat.

Sunt 25,6 kilometri de autostrada pe un relief extrem de usor, de campie, pentru care constructorul ar trebui sa incaseze 423 de milioane de lei, din care a incasat deja doar 168 de milioane de lei. Finalizarea lucrarilor ar fi trebuit sa aiba loc in luna iulie a anului viitor, dar este posibil ca termenul sa fie mai scurt.

Urmatoarele loturi aflate in constructie sunt Lugoj – Deva, loturile 2, 3 si 4. Lotul 2 are lungimea de 28,6 kilometri, iar stadiul fizic al lucrarilor era, in mai, de 8,1%. valoarea contractului fiind de 562 milioane de lei, din care s-au platit deja 108 milioane de lei. Constructia acestui lot ar trebui terminata pana in mai 2016.

Lotul 3 are lungimea de 21,2 kilometri, iar stadiul fizic de realizare era 12,5%. Valoarea contractului este de 579,9 milioane de lei, din care 110,2 lei au fost platiti constructorului. Lucrarile ar trebui finalizare in mai 2016.

Cel mai inaintat este lotul 4 al acestei autostrazi. Aici, stadiul lucrarilor a ajuns deja la 27,6% si, probabil, constructia ar fi fost deja mult mai avansata, daca nu ar fi aparut minunea cu pestera cu lilieci, un cimitir ilegal ridicat intr-o localitate de pe traseu si ceva probleme la halda de steril de la Mintia, pe unde ar trebui sa treaca autostrada. Pentru cei 22,1 kilometri ar trebui platiti 419,4 milioane de lei, aici fiind facute plati de doar 62,9 milioane de lei. Acest lot are durata de finalizare estimata in luna mai a anului viitor.

Sursa: Tion.ro

Actualizat: 02 Iunie 2015
COMENTARII