Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Au inceput lucrarile la ansamblul multifunctional Openville Timisoara care va cuprinde cea mai inalta cladire din Romania

23 Septembrie 2015
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Va spuneam nu de mult despre proiectul Openville care se va construi la Timisoara, proiectul apartinand grupului Iulius.

Nu a durat mult si iata ca au si inceput lucrarile de constructie a ansamblului multifunctional Openville Timisoara, cu spatii de birouri, inclusiv cea mai inalta cladire din Romania, de retail si petrecere a timpului liber, investitia avand o valoare de 220 de milioane de euro.

    
Inaugurare Openville Timisoara

Presedintele Iulius, Iulian Dascalu, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca investitia de la Timisoara depaseste 220 de milioane de euro, iar primele lucrari care se vor realiza vor fi la componenta office, mai exact la o cladire de birouri clasa A, "United Bussines Center 2", pozitionata chiar in zona adiacenta Iulius Mall Timisoara.

Aceasta va avea o suprafata de 18.000 metri patrati, 11 etaje si va respecta principiile cladirilor verzi. Pentru aceasta cladire au fost semnate deja parteneriate cu un furnizor de top de servicii de proiectare externalizate, dar si cu o societate care va deschide prima sa policlinica din Timisoara. Cladirea va fi finalizata anul viitor. Tot pana atunci se vor inaugura, in total, 33.000 metri patrati de spatii de birouri.

In cadrul Openville se va construi si cea mai inalta cladire din Romania, cu 27 de etaje si o inaltime de 155 de metri. Aceasta va fi finalizata la sfarsitul anului 2017 - inceputul anului 2018 si face parte din prima etapa a proiectului.

La Openville va fi deschis primul freshmarket din Timisoara, de 500 de metri patrati, iar produsele vor fi aduse direct de la producatorii locali. De asemenea, se vor deschide alte circa o suta de magazine noi.

La inaugurarea lucrarilor Openville a participat si primarul Nicolae Robu, care a anuntat ca o parte importanta a Inelului 2 de circulatie din Timisoara va fi construit in cadrul acestui proiect.

"Avem in plan sa realizam inele de trafic ale Timisoarei. Inelul 1 este in faza avansata de realizare, iar Inelul 2 este in faza de studiu si aceasta investitie realizeaza, pe banii dezvoltatorului, o portiune a Inelului 2. Valoarea este de opt milioane de euro, iar aceasta este ceea ce municipalitatea primeste cadou", a declarat Nicolae Robu.

Openville va avea o suprafata totala construita de 594.000 de metri patrati, iar Iulius Mall va fi parte integranta. Cea mai mare pondere o va avea componenta office, care va include sapte imobile cu o suprafata totala de peste 131.000 de metri patrati inchiriabili, printre care si cea mai inalta cladire din Romania.

Openville va crea, la Timisoara, si cel mai mare parc suspendat din Romania, un spatiu verde de peste 55.000 metri patrati. Acest parc are prevazut un patinoar, carusel, fantani arteziene, piatete pentru evenimente, arbori si arbusti, dar si gazon special.

Cei care vor veni aici isi vor putea parca masinile pe cele 3.750 de locuri de parcare subterane si supraterane.

Proiectul va crea peste 3.500 de locuri de munca in perioada de edificare a proiectului si alte 16.500 de persoane vor lucra in ansamblu, dupa finalizare, in cele sapte cladiri de birouri si in componenta de retail.

Piatra de temelie a acestui proiect a fost pusa, marti de catre Iulian Dascalu, presedintele Grupului Iulius, Nicolae Robu, primarul Timisoarei, Titu Bojin, presedintele Consiliului Judetean Timis si prefectul Eugen Dogariu, nu inainte de sustinerea unei slujbe religioase de catre IPS Ioan, mitropolitul Banatului si mai multi preoti.

La temelia Openville a fost asezata si "o capsula a timpului" in care au fost puse un mesaj catre generatia viitoare, o fotografie cu proiectul, o alta fotografie din presa locala cu mai multe articole diferite care fac referire la acest proiect, dar si mai multe monede.

Primul concept al proiectului a fost creat de compania Jerde din SUA, una dintre cele mai mari case de arhitectura si planificare urbana la nivel mondial. Arhitectul Radu Mihailescu a adaptat conceptul la conditiile actuale de piata si l-a integrat la linia urbanistica a orasului.

Alaturati-va comunitatii noastre online, apreciind pagina noastra de Facebook

Stire: Mediafax

Foto: opiniatimisoarei.ro

 

Actualizat: 23 Septembrie 2015
COMENTARII