Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Atentionare pentru proprietarii de imobile neracordate la reteaua de canalizare!

30 Iunie 2015
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Proprietarii de imobile care locuiesc in zone care nu sunt racordate la reteaua de canalizare, ar fi bine sa fie cu ochii-n patru, deoarece un proiect de lege a fost depus in acest sens.

Deputatii PSD Ion Melinte si Octavian Bumbu propun, printr-un proiect de lege, ca persoanele care nu isi racordeaza imobilele la reteaua de canalizare si nu renunta la fosele septice sa prezinte dovada nepoluarii solului si a panzei de apa freatica, in caz contrar fiind amendate cu 2.000-4000 de lei.

Potrivit proiectului depus in 25 mai, persoanele fizice care nu se racordeaza la reteaua publica de canalizare existenta in localitate sunt obligate sa faca dovada ca nu polueaza solul si panza de apa freatica, in caz contrar fiind sanctionate cu amenda de la 2.000 la 4.000 de lei, relateaza Mediafax.

"Chiar daca la momentul emiterii autorizatiei de constructie se stipuleaza obligativitatea racordarii la retele in termen de 6 luni de la finalizarea constructiei si chiar daca regulamentul serviciului operatorilor prevede obligatia racordarii, aceste prevederi nu sunt suficiente si nu rezolva problema utilizatorilor care nu renunta la fosele septice si refuza racordarea la retele. Solutia ar fi un cadru legal care sa oblige cetatenii care locuiesc in imobile pe strazi unde exista retea de canalizare sa prezinte dovada nepoluarii solului si a apei freatice, cu scopul protejarii mediului inconjurator", au motivat initiatorii propunerea legislativa.

Proiectul se afla in consultare publica la Senat.

Actualizat: 30 Iunie 2015
COMENTARII