Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Atentie! Necesitatea unui confort suplimentar pentru sezonul de vara poate aduce cu sine o serie de riscuri de sanatate.

15 Iulie 2014
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Fiind vara, cu totii ne dorim sa ne retragem in casele noastre la o temperatura mai acceptabila, motiv pentru care apelam la aparatele de aer conditionat pentru un confort suplimentar.

Aparatul de aerul conditionat are numeroase avantaje, insa daca nu este curatat cu regularitate si folosit corect, acest aparat se transforma intr-o bomba cu microbi si bacterii extrem de periculoase. Utilizat abuziv, la temperaturi joase si fara a fi intretinut corespunzator, aerul conditionat poate declansa numeroase probleme de sanatate.

Ce boli poti capta prin utilizarea excesiva a aerului conditionat?

Boli respiratorii. Aparatele de aer conditionat daca nu sunt curatate periodic nu doar ca nu aduc aer proaspat, ci mentin concentratia de poluanti din incapere si imprastie bacterii, virusuri si mucegai. Pentru dezumidificare, aparatul depune particule de apa intr-un vaporizator, care, daca nu este golit, devine pepiniera de microbi. Astfel, apar virozele, bronsitele sau legioneloza (o forma severa de pneumonie), scrie doctorulzilei.ro.

Migrene si sinuzita. Inflamarea sinusurilor nazale este, de regula, provocata de infectii bacteriene sau virale, dar mai poate fi cauzata si de reactii alergice (la polen, la praf, poluanti), aerul uscat, sistemele de ventilatie etc. Alte afectiuni cauzate de aerul rece sunt rinitele, faringitele si raguseala.

Afectiuni oculare. Afectiuni oculare cum ar fi conjunctivita sau blefarita pot sa apara atunci când aparatul de aerul conditionat este utilizat excesiv si când filtrele aparatului nu sunt curatate cu regularitate. La persoanele sensibile, curentii de aer pot favoriza si aparitia infectiilor urechii- otita medie.

Obezitate. Pare ciudat, stim, insa cercetatorii spun ca oamenii care stau mult timp in incaperi cu temperaturi constante se ingrasa mai repede pentru ca organismul lor nu mai depune efort pentru a se incalzi sau raci. Aceasta lipsa de activitate poate favoriza obezitatea.

Infarct. Trecerea brusca de la o temperatura din interior cu 10, chiar 20 de grade mai mica decât cea din exterior poate aduce organismul in soc termic. La acest risc sunt mai predispusi cardiacii, dar și persoanele sanatoase pot avea dificultați de respirație.

SFATURI de la medici:

  • Nu stati sub jetul de aer rece pentru ca riscati sa faceti paralizie faciala
  • Curatati filtrele macar de doua ori pe an
  • Reglati temperatura la 24-25 de grade, astfel incât diferenta de la interior la exterior sa nu fie mai mare de 6 grade
  • Nu amplasati aparatul in camera copilului, ci pe hol si tineti usile deschise
  • Spatiile in care este pornit un aer conditionat ar trebui aerisite in mod regulat
  • Umiditatea propice pentru sanatate trebuie sa se incadreze intre 60-70%
  • Aparatul de aer conditionat va fi curatat si dezinfectat cu instrumente si produse speciale anticiuperci si cu proprietati antibacteriene

Sunt multe variante prin care puteti curata aparatul de aer conditionat, insa noi va recomandam sa apelati la o firma specializata, deoarece sanatatea voastra este mai importanta decat orice.

Actualizat: 15 Iulie 2014
COMENTARII