Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Asortarea perdelelor si a draperiilor, un proces complex pentru o locuinta chic.

29 August 2015
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Exista cateva reguli de baza atunci cand alegi perdelele pentru fiecare incapere, dat fiind faptul ca trebuie sa asortezi perdelele cu restul decorului din casa. Desi, la prima impresie pare simplu, trebuie sa stii ca nu este atat de simplu acest proces de asortare a perdelelor!

Prima si cea mai simpla regula este sa asortezi perdelele la culoarea peretilor din camera. Este cea mai comoda solutie care nu da gres niciodata. Alege culoarea perdelelelor cu un ton mai deschise decat culoarea peretilor. Daca peretii sunt colorati perdelele trebuie sa fie simple, iar in cazul peretilor albi sau in nuante foarte deschise poti alege si perdele cu model in tesatura. Trebui sa stii ca aceasta solutie va incarca vizual camera, in timp ce perdelele simple vor da impresia de spatialitate, mai ales daca sunt in ton cu peretii.

Cea mai complexa varianta de asortare a perdelelor si draperiilor presupune reflectarea tuturor nuantelor din compozitia acestora in finisajele, mobilierul si decoratiunile prezente in incapere. Acest lucru inseamna sa alegi imbracamintea pentru ferestre impreuna cu celelalte elemente ale decorului, sa stii de la bun inceput ce nuante vor predomina in camera pe care o amenajezi.

Acest tip de asortare il vezi adesea in paginile revistelor de amenajari si decoratiuni care prezinta imagini cu interioare fara cusur, perfecte. Demersul este ceva mai complicat, iar ca strategie tine cont de culoarea predominanta din camera care trebuie sa fie culoarea secundara pe perdele. Culoarea secundara din camera sau cea de accent poate sa fie culoarea predominanta a perdelelor.

O solutie de compromis este asortarea perdelelor cu cea a tapiteriilor din camera. Solutia este foarte buna pentru camera de zi. Tapiteria canapelelor si a fotoliilor din living poate fi o buna sursa de inspiratie pentru desenul, culoarea si stilul perdelelor. Conteaza insa in mod esential materialele din care sunt facute perdelele, desimea lor si lungimea acestora precum si daca acestea sunt insotite sau nu de draperii.

Pentru dormitor, poti recurge la asortarea draperiilor cu cuvertura de pe pat. Sau si mai bine, atunci cand decizi sa faci comanda de draperii, fa comanda si de o cuvertura/husa pentru patul din dormitor. In acest fel vei avea un set perfect asortat. O alta idee pe care o poti pune in aplicare in dormitor este asortarea setului de draperii cu tapiteria tabliei de la capul patului, confectionand o husa noua pentru aceasta.

Sursa: Casa-gradina.ro

Actualizat: 29 August 2015
COMENTARII