Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Aquapark și fântână cântătoare la Timișoara

19 Februarie 2018
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Proiectul de buget al Timișoarei, publicat în urmă cu câteva zile pe site-ul primăriei, a scos la iveală câteva dintre proiectele despre care Nicolae Robu vorbește încă din campania din 2012, cum ar fi amenajarea unui aquapark, dar și construcția unei „fântâni cântătoare”. Pentru cele două obiective, municipalitatea a prevăzut costuri de 1,1 milioane de lei, în 2018.

Chiar dacă dezbaterea publică pe marginea proiectului de buget încă nu a avut loc și chiar dacă acesta încă nu a trecut de votul consilierilor locali, primarul Nicolae Robu este convins că anul acesta vor demara două investiții dragi lui: amenajarea unui aquapark și construcția „fântânii cântătoare”.

Despre primul obiectiv – aquaparkul – se vorbește de mai mulți ani. În 2015, Robu spunea că va face un aquapark la Timișoara, Dudeștii Noi sau Moșnița Nouă.

Sunt bani pentru studiul de fezabilitate pentru aquapark. Municipalitatea s-a gândit la trei zone potrivite pentru acest proiect, însă specialiștii care vor întocmi studiul de fezabilitate vor decide care este cea mai bună. Sunt luate în vedere trei zone în momentul de față: zona Ovidiu Balea, zona Calea Torontalului și zona Pădurea Bistra. Pentru SF-ul aquaparkului, Primăria Timișoara a prevăzut un buget de 100.000 de lei, în 2018.

Al doilea obiectiv, și cel mai controversat, este realizarea unei „fântâni cântătoare” la Timișoara. Pentru aceasta, municipalitatea alocă în 2018 un milion de lei, pentru proiectul tehnic și execuție, însă este pregătită să ia un credit de angajament de 17,3 milioane de lei (3,7 milioane de euro) pentru realizarea acesteia, ceea ce înseamnă că realizarea acesteia se va întinde pe mai mulți ani. Deocamdată nu este stabilită o locație clară pentr aceasta. „Fântâna cântătoare” a fost un proiect promis de Robu încă din campania electorală din 2012. Inițial, primarul Timișoarei dorea realizarea acesteia pe Bega, însă ulterior proiectul a căzut, după ce specialiștii l-au convins că aceasta ar afecta navigația pe canal.

Sursa : tion.ro

Actualizat: 19 Februarie 2018
COMENTARII