Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Apartamentele vechi, o opțiune viabilă pentru cumpărători!

28 Martie 2017
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

 

În ultimii ani, dezvoltarea de ansambluri rezidențiale în Capitală și în marile orașe ale țării a luat avânt, astfel că oferta de locuințe noi din piață a crescut în mod vizibil. Cu toate acestea, apartamentele din blocurile vechi rămân încă o opțiune viabilă pentru mulți potențiali cumpărători.

În ceea ce privește cererea de locuințe de pe piața autohtonă, Institutului Național de Statistică (INS), arată că circa 300.000 de români trec printr-o schimbare a stării de familie: fie căsătorie, fie divorț, fie apariția unui copil, ceea ce semnalează că în viața acestor persoane apare, în mod implicit, și nevoia unei schimbări locative.

Este clar că, deși construcțiile de locuințe noi sunt pe un trend crescător, acest segment nu poate satisface în totalitate cerințele pieței. Ca termen de comparație, indicat de sursa citată, cel mai ridicat nivel al livrărilor de locuințe noi (din 1990 încoace) a fost atins în 2008, când la nivel național au fost finalizate circa 67.000 de unități; în ultimii ani, pe de altă parte, livrările au tins spre nivelul de 50.000 de unități. Diferența față de cererea potențială este, așadar, cât se poate de vizibilă – iar asta se simte mai ales în orașele mici și mijlocii ale țării, unde activitatea de construcții de locuințe este extrem de scăzută (ba chiar aproape de zero).

Vechile blocuri de apartamente pot fi însă atractive pentru potențialii cumpărători chiar și în marile orașe ale țării, care consemnează în momentul de față o reală efervescență a dezvoltărilor rezidențiale. Iar asta se datorează în primul rând localizării lor favorabile. Astfel, deși în ultimii ani au apărut proiecte rezidențiale noi în zone mai bune ale Capitalei, prețurile acestora rămân încă prohibitive pentru o categorie importantă de cumpărători, anume beneficiarii programului Prima Casă.

Este de așteptat însă că nu toți cumpărătorii (relativ) restricționați din punct de vedere financiar vor accepta varianta de a merge la periferia orașului. Un studiu derulat recent de Imobiliare.ro a relevat că importanța amplasamentului unei proprietăți a crescut de la 53,7% în 2015 la 59,8% în 2016.

Sursa: imobiliare.ro

Actualizat: 28 Martie 2017
COMENTARII