Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Angajaţii Fondului de Garantare vor lucra în week-end-uri

11 Mai 2017
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a anunţat că a extins programul de lucru al angajaţilor, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică, pentru a face faţă fluxului nemaiîntâlnit de dosare venite pe programul Prima Casă. Instituţia are înregistrate peste 7.000 de dosare în diferite stadii de analiză.

„Anul 2017 se distinge prin concentrarea solicitărilor de garantare pe o perioadă mai scurtă de timp faţă de anii anteriori, ceea ce a influenţat fluxul operaţional zilnic, într-o masură semnificativă: înregistrăm un număr de peste 7.000 de dosare aflate în diferite stadii de analiză, iar numărul de noi solicitări pe care le înregistram zilnic, depăşeste 500“, se arată într-un comunicat al fondului, care adaugă că numărul solicitărilor este la un nou maxim istoric.

„Depunem eforturi considerabile pentru a accelera ritmul de acordare, pentru a asigura un flux simplu şi rapid alături de partenerii noştri bancari şi pentru a asigura o comunicare eficientă şi relevantă pentru toţi cei implicaţi“, se mai precizează în comunicat.

Direcţia ascendentă pe care a intrat piaţa locuinţelor în ultimul an a determinat, totuşi, guvernanţii să vină cu o strategie pe cinci ani care prezintă ieşirea acestui produs de pe piaţa ipotecară. Statul mai vrea să susţină achiziţia a încă 200.000 de locuinţe prin Prima Casă, după care se opreşte.

Ministerul Finanţelor Publice a elaborat un plan care prevede diluarea treptată a plafonului de garanţii susţinute de stat. De la 2,5 mld. lei alocate pentru 2017, fondurile vor scădea la 2 mld. lei pe an între 2018 şi 2020, pentru ca în 2021 să se aloce un ultim calup de 1,5 mld. lei. În această perioadă, programul va avea costuri similare cu cele actuale, însă favorizează achiziţia de locuinţe noi.

Actualizat: 11 Mai 2017
COMENTARII