Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Amenajeaza corect baia, in functie de regulile Feng Shui

16 Octombrie 2014
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Exista o conexiune puternica intre energiile a trei zone FENG SHUI din casa ta ce au o puternica influenta asupra starii tale de bine:

  • dormitorul,
  • baia si
  • bucataria.

Gandeste-te cum iti incepi ziua: te trezesti in dormitor, te duci la baia si iei micul dejun in bucatarie, urmand sa iesi din casa. La intoarcere urmezi acelasi traseu, dar in sens invers. In practica Feng SHUI este important ca modul in care iti incepi si iti sfarsesti ziua sa se desfasoare in prezenta unei dispuneri armonioase a lucrurilor dimprejur.

Principala problema pe care FENG SHUI-ul incearca sa o rezolve in ceea ce priveste baia este faptul ca, prin natura sa, aceasta este o zona  prin care energia se scurge, daca nu este organizata in mod corespunzator.

Printre primele recomandari ale expertilor Feng SHUI se numara tinerea usii de la baie si a capacului de la toaleta inchise. Daca ai o baie suficient de mare este ideal sa departajezi zona toaletei de restul incaperii printr-un paravan decorativ.

Motivul pentru care este recomandat ca oglinzile sa fie montate pe usa baii este faptul ca acestea au, in practica FENG SHUI, capacitatea de a face o usa sau un perete sa dispara din punct de vedere energetic. De asemenea, oglinda pozitionata in afara usii de la baie are rolul de a impiedica energia sa patrunda in baie si astfel sa se risipeasca in canalizare. Avand in vedere capacitatea oglinzilor sa accelereze si sa recircule energia, este indicat ca niciuna din oglinzile din baie sa nu reflecte sau, cel putin, nu in totalitate, vasul de toaleta.

Baia este dominata de elementul apei: atat apa ce curge, cat si oglinda, ca simbol acvatic. Apa reprezinta bogatia, banii, prosperitatea si cariera, de aceea, energia acestei camere trebuie impiedicata sa se risipeasca si fortata sa recircule.

In Feng Shui este importanta armonizarea celor 5 elemente: apa, lemn, pamant, foc, metal. Baia are nevoie de elementul pamantului, care este mai puternic decat apa, pentru a stabiliza nivelul de energie. Poti integra acest element prin folosirea unei palete de culori pamantii – maro, galben, ocru – pentru peretii, prosoapele, tablourile si accesoriile din baie.

Exista si o culoare nepotrivita pentru baie, si anume, verdele. Aceasta culoare afecteaza modul in care se reflecta lumina si te face sa pari bolnav atunci cand te privesti in oglinda. Pentru ca baia este, de obicei, o incapere mica, poti integra cele cinci elemente foarte usor prin alegerea unui tablou ce le imbina pe toate. Spre exemplu, poti inrama o fotografie ce contine culorile reprezentative pentru cele cinci elemente: negru, alb, verde, galben si rosu.

Curatenia si ordonarea sunt elemente importante in viziunea Feng Shui, de aceea, baia ta ar trebui sa fie organizata tot timpul. Praful, tevile care curg sau nu functioneaza, obiectele de toaleta imprastiate si prosoapele desperecheate influenteaza negativ energia incaperii.

Sursa: MisiuneaCasa.ro

Actualizat: 16 Octombrie 2014
COMENTARII