Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Amenajarea casei de vacanţă

25 Iulie 2016
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Doar pentru că nu este locuinţa de zi cu zi nu înseamnă că amenajarea acesteia trebuie să vă reţină mai puţin atenţia. Casa de vacanţă ar trebui să fie o locuinţă cu un scop unic şi anume relaxarea, prin urmare modul în care aceasta este amenjată va avea o importanţă considerabilă.

Amenajări în funcţie de poziţionarea geografică

În funcţie de locul unde se poziţionează casa de vacanţă, va trebui să alegeţi un anumit tip de draperii, un anumit tip de tâmplărie, pardoseala potrivită, culorile potrivite şi tot aşa mai departe.

De exemplu, dacă această locuinţă „suplimentară” este în zona de litoral, este recomandat ca imediat lângă uşa de la intrare să existe o baie micuţă, unde să puteţi face un duş rapid, pentru a nu duce nisipul în restul casei. În schimb, dacă această locuinţă este la munte, ar fi indicat să aibă lângă uşă un cuier care să aibă veşnic câte o geacă groasă în el, dar şi un şemineu în living şi multe obiecte decorative cu tentă tradiţională.

Timpul pentru socializare

Întotdeauna va trebui să amenajaţi şi un spaţiu pentru socializare, pentru discuţii, pentru jocuri de familie, pentru discuţii nocturne cu prietenii veniţi cu dumneavoastră în concediu. În funcţie de personalitatea dumneavoastră, dar şi de condiţiile meteo şi de spaţiul disponibil, acesta se va poziţiona pe verandă, pe balcon sau în living.

Totuşi,  nu uitaţi nici de spaţiul pentru meditare şi relaxare în izolare. Un spaţiu micuţ, unde să petreceţi câteva minute în linişte, admirând peisajul, sorbind un ceai...

Masa în familie

În concediu nu mai aveţi nicio scuză pentru a nu cina împreună cu familia dumneavoastră, mai ales că este una dintre cele mai plăcute activităţi esenţiale din ciclul vieţii. Dacă tot vă strângeţi împreună la masă, poate ar fi drăguţ ca ambientul să aibă un aer uşor festiv. Pentru acest lucru, lăsaţi la îndemână vaze drăguţe în care să aşezaţi flori proaspete, dar îngrijiţi-vă să fie întotdeauna locuri la masă pentru toată lumea...

Aşezaţi masa în bucătărie (care trebuie să fie amenajată cât mai simplu), în living sau poate chiar în curte, dacă spaţiul, tipul terenului şi vremea vă permit.

Mini spa personal

Baia principală din casa de vacanţă trebuie să fie cât mai simplă, decorată cu bun gust. Pentru că aici nu veţi petrece prea mult timp din an, nu vă puteţi dori să aveţi plante de interior supravieţuitoare, însă plantele pot fi înlocuite cu decoraţiuni cu bun gust: lămpi de aromatizare, lumânări parfumate, decoraţiuni din sticlă, corali etc.

Instalaţiile sanitare trebuie să fie cât mai simple şi mai deschise la culoare, iar gresia şi faianţa trebuie alese dintre cele mate, fără modele încrestate sau în relief.

Iar la ora somnului...

Puteţi opta pentru amenajarea dormitorului în maniere obişnuite, în cazul în care doriţi intimitate, însă dacă scopul casei de vacanţă este destinată concediilor cu familia ori cu prietenii, poate ar fi mai drăguţ un mare dormitor comun, cu multe paturi, etajate sau nu. Eventual, pot fi canapele şi fotolii extensibile, astfel încât să le puteţi strânge în timpul zilei şi să aveţi timp pentru dans sau jocuri de societate.

Sursa: dezvoltatorimobiliar.ro

Sursa foto: Pinterest

Actualizat: 25 August 2016
COMENTARII