Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Alegerea unei chiuvete de bucătărie.

29 Septembrie 2020
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Alegerea unei chiuvete de bucătărie noi este o investiție care va schimba complet aspectul și funcționalitatea bucătăriei, dar pentru a face alegerea potrivită există câteva elemente pe care trebuie să le iei în calcul înainte.

Materialul

Există mai multe materiale pentru chiuvetele de bucatarie: porțelan, oțel inoxidabil, fontă, granit, piatră, ceramică. Materialul ales trebuie să fie în funcție de cât de des este folosită și cât de des ești dispus să o cureți. Chiuvetele din porțelan sunt predispuse la pete și urme, dar se curăță ușor. La fel și cele din ceramică. Foarte rezistente sunt cele din fontă și din oțel inoxidabil. Arată minimal și modern și sunt ușor de întrețiunt. Cele de porțelan arată foarte clasic. Cele din granit și piatră sunt foarte elegante, extrem de durabile, dar relativ mai dificil de întreținut pentru că se pot păta și trebuie șlefuite periodic.

Dimensiunea potrivită 

Există modele foarte diferite, cu dimensiuni la fel de diferite, astfel că se poate spune că fiecare bucătărie are o chiuvetă ideală. Contează dimensiunea bucătăriei. Într-un spațiu mare o chiuvetă mare este binevenită, dar dacă ai o bucătărie mică sau foarte mică, o chiuvetă imensă riscă să copleșească întreaga cameră.

Dimeniunea ideală trebuie stabilită și în funcție de cât de intensă este activitatea în bucătărie. În plus, ia în calcul dacă ai sau nu mașină de spălat vase, chiuveta din bucătărie având în principal acest scop.

Apoi, dimensiunea depinde și de forma chiuvetei. Una cu un bazin va fi mai mică decât varianta din același material, dar cu două bazine. Cele rotunde sunt ideale pentru bucătăriile mici, cu mașină de spălat vase, iar cele tip cadă, adânci, mari sunt perfecte în bucătăriile folosite intens, amenajate clasic.

Chiuveta poate să primescă avantaje noi, pe de o parte, prin alegerea unei baterii multifuncționale cu gât înalt sau prin folosirea unor accesorii speciale pentru chiuvetă care cresc mult eficiența acesteia.

Greutatea chiuvetei

Este un amănunt important, deseori omis. Piesele din materiale naturale (granit, piatră, ceramică) sunt foarte grele. La fel de grele sunt și cele din fontă și porțelan. Unele dintre ele pot ajunge să depășească 50 de kilograme. În aceste condiții este foarte important să găsești un sistem de susținere și fixare adecvat.

Amplasarea chiuvetei

Proiectele de bucătărie urmează de obicei un model triunghiular de bază: blatul de bucătărie și plita, chiuveta și frigiderul. În bucătăriile mici nu prea ai multe variante, dar în una mare cea mai bună soluție este să o așezi în acest trunghi, eventual în fața unei ferestre. O chiuvetă de colț este o altă opțiune, pentru că utilizează eficient spațiul.

Dacă ai mașină de spălat vase, aceasta se montează, în mod ideal, în una din lateralele chiuvetei din bucătărie.

Sursa : casa-gradina.ro

Actualizat: 29 Septembrie 2020
COMENTARII