Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Agentia Nationala de Cadastru isi reduce termenele pentru servicii de cadastru si intabulare.

24 August 2014
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Iata o veste buna pentru cei care au treaba cu Agentia Nationala de Cadastru. Este o veste buna, deoarece stim cu totii cum este cu birocratia in Romania. Asadar, incepand cu data de 1 septembrie 2014, termenele pentru serviciile furnizate de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara si unitatile subordonate se reduc.

Potrivit Regulamentului de avizare, receptie si inscriere in evidentele de cadastru si carte funciara, aprobat prin Ordinul Directorului General al ANCPI nr. 700/2014, publicat in Monitorul Oficial la data de 31.07.2014 si care intra in vigoare incepand cu data de 01.09.2014, se reduc termenele pentru serviciile furnizate de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara si unitatile subordonate, au anuntat oficialii ANCPI, citati de Wall-Street.ro.

Noile termene ale Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara sunt de 7 zile lucratoare pentru aviz incepere lucrari si 2 zile pentru regim de urgenta, la fel ca termenele stabilite in 2009.

In ceea ce priveste receptia tehnica pentru lucrari de masuratori terestre si cea a lucrarilor fotogrammetrice termenele scad de la 21 de zile lucratoare cu 7 in regim de urgenta la 15 zile lucratoare cu 5 zile in regim de urgenta.

Prima inregistrarea a imobilelor (receptie si infiintare carte funciara) are ca termen acum 15 zile lucratoare in loc de 21 de zile lucratoare (5, in loc de 7 zile in cazul regimului de urgenta).

Serviciile de receptie (numar cadastral) au acum ca termen 7 zile lucratoare in loc de 9 zile lucratoare.

Infiintare carte funciara are de asemenea ca termen tot 7 zile in loc de 9 zile.

Serviciile de intabulare sau inscriere provizorie au ca termen acum 7 zile lucratoare in loc de 9 zile lucratoare.

Programul la Cadastru

Conform Regulamentului, la ghiseele unitatilor subordonate Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara va exista un program unic la nivel national pentru inregistrarea cererilor si eliberarea documentelor. Astfel, solicitarile avand ca obiect servicii de cadastru si/sau publicitate imobiliara vor putea fi depuse zilnic intre orele 8.30 - 14.00, in timp ce eliberarea lucrarilor de cadastru si publicitate imobiliara se va efectua zilnic in intervalul orar 11.00 -16.00.

Programul este valabil pentru toate categoriile de solicitanti (persoane fizice, persoane juridice, notari, persoane autorizate sa execute lucrari de cadastru, avocati, executori judecatoresti, reprezentanti ai bancilor comerciale).

Sursa: Wall-Street.ro

Actualizat: 24 August 2014
COMENTARII