Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Acoperisurile verzi - solutia pentru a reduce poluarea

18 Iunie 2015
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Acoperisurile verzi sunt o incantare pentru ochi, mai ales in orasele mari si prafuite, dar putini sunt cei care iau in calcul o asemenea varianta, in momentul in care isi construiesc o casa. Chiar daca tehnologia necesara este usor accesibila, la fel ca si materialele necesare, acoperisurile verzi sunt vazute adesea drept un moft costisitor. Aceasta metalitate trebuie sa se schimbe, in contextul in care lumea are nevoie de mai putina evoluare pentru a prolifera. Exista deja legi care reglementeaza noile constructii. Momentan, ele se refera in special la cladirile comerciale, dar exista varianta sa fie extinse si la segmentul reziential.

Daca Timisoara este supranumita mica Viena, ar fi poate ok sa o transformam putin in micul Paris, unde toate cladirile au acoperisul verde, plin de plante si pomi. Este o adevarata opera de arta.

Acoperisurile verzi nu sunt o inventie moderna, desi asa sunt percepute. Sunt doar o varianta restilizata a metodelor vechi de constructie. In trecut, acoperisurile verzi erau facute din iarba si erau folosite pentru a opri acumularea de apa sau infiltratiile. Acum, scopul acestora este mult mai complex, acoperind atat sanatatea locatarilor, cat si a mediului. Iar in conditiile in care redresarea echilibrului natural este o prioritate, tot mai multe tari adapteaza legile din domeniul constructiilor intru incurajarea constructiilor verzi.

Acoperisul verde poate fi montat doar cu acordul proiectantului, avand o greutate care poate destabiliza structura cladirii

Montarea unui acoperis verde nu este complicata, dar trebuie facuta de un profesionist, indiferent daca este vorba despre constructii vechi sau noi. Pentru constructiile vechi, este nevoie de avizul proiectantului. Acoperisul verde este o intreaga structura adaugata cladirii, ceea ce inseamna ca este nevoie sa fie recalculat gradul de rezistenta al cladirii.

Cheltuielile initiale se sting in timp, prin economiile facute cu energia

Lucrarea trebuie executata perfect, in cele mai mici detalii, inca de la bun inceput. in cazul in care hidroizolatia nu este facuta bine, refacerea acesteia dupa ce gradina a fost montata presupune un volum urias de munca si o cheltuiala pe masura. daca lucrurile sunt facute corect insa, acoperisul verde nu are nevoie de mentenanta.

Investitia in acoperisurile verzi este recuperata in timp, datorita economiilor pe care acestea le aduc cu energia. Iarna, acoperisul verde pastreaza caldura in casa, prin izolare impotriva frigului si vantului, iar vara pastreaza o temperatura confortabila in interior. Un studiu facut in New York a demonstrat ca, in momentul in care afara este o temperatura de 35 grade Celsius, acoperisurile cladirilor ating temperaturi de pana la 80 grade Celsius. Acoperisurile verzi insa, pastreaza temperatura sub 25 de grade Celsius. Acoperisurile verzi prelungesc durata de viata a acoperisurilor si ajuta la protejarea mediului, combatand efectul de sera. Lipsa vegetatiei din orase poate fi suplinita prin cresterea numarului de acoperisuri verzi, ajutand la generarea unui aer mai curat si, prin urmare, o viata mai buna pentru locuitori. Durata medie de utilizare a unui asemenea acoperis este de 50 ani, iar primii 25 de ani sunt garantati.

Sursa: Imopedia.ro

Actualizat: 18 Iunie 2015
COMENTARII