Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

500 de locuri de parcare în plin centrul orașului

12 Februarie 2018
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Aproape 500 de locuri de parcare într-o construcție, cel mai probabil pe structură de fier, care va avea șapte nivele. Construcția va fi ridicată în plin centrul orașului, la Timișoara. 

Va fi o parcare în care îti lași mașina la intrare, iar un sistem mecanizat va prelua autoturismul și îl va așeza la locul lui. Clădirea va avea 7 etaje, iar la parter magazine.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Calin Dobra, spune că această investiție va fi facută în locul fostului Centru Militar de Recrutari, langă clădirea Materna, unde acum se află parcarea terană a CJ Timiș. Ținând cont de problemele cu parcarea care sunt în centrul Timișoarei, este un obiectiv prioritar pe lista de investiții. Realizarea acestei investiții nu poate să aducă decât beneficii. Ridicarea și dotarea clădirii ar costa cam 10 milioane de euro.

Există un studiu de oportunitate, conform căruia cea mai interesantă variantă, dar și cea mai scumpa, este undeva la 10 milioane de euro, pe structură metalică, șoferul să nu intre în parcare, să lase mașina jos, să ia tichetul și să fie preluată mașina, iar la ieșire, bagă tichetul și i se aduce masina. La parter ar urma să fie spații de închiriat. La un grad de ocupare de 50%, la tarifele actuale, se va amortiza investiția în opt ani. La 10 milioane de euro, e foarte bine. Apoi veniturile ar fi considerabile la Consiliul Județean.

Conform specialiștilor CJT, după primii 9 ani de funcționare, parcarea, cu serviciile complete, spațiile disponibile închiriate, ar aduce un profit Consiliului Județean de peste 222.000 de euro, iar după 25 de ani, profitul ar fi de peste 19 milioane de euro pe an.

Acum, profitul CJT, pe an, în urma tarifelor de parcare practicate în acest loc, ajunge la un milion de lei, suficient cât să se asfalteze un kilometru de drum județean.

Sursa : opiniatimisoarei.ro

Actualizat: 12 Februarie 2018
COMENTARII