Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

5 secrete Feng Shui de sărbători. Tu unde pui bradul?

13 Decembrie 2017
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Perioada Sărbătorilor de Iarnă se poate dovedi destul de stresantă, mai ales dacă ai casa plină și foarte multe pregătiri de făcut pentru Crăciun și Revelion.

De aceea, nu lăsa să-ți scape niciun prilej de a te relaxa și a armoniza energia din locuință, aplicând câteva reguli Feng Shui de bază când îți decorezi casa pentru sărbători.

1. Amplasează bradul într-un colt propice

Daca ai cochetat si în trecut cu arta Feng Shui, probabil ai deja câteva cunoștințe elementare în domeniu și știi că anumite zone din casă atrag sau emană energii pozitive, ce pot fi amplificate cu ajutorul obiectelor de decor. Aceste zone (numite zone „bagua”) corespund punctelor cardinale și se află în relație de compatibilitate cu unul sau doua dintre cele cinci elemente vitale: Apa, Lemnul, Focul, Pământul și Metalul.

Cum bradul pe care îl împodobești de Crăciun aparține, prin natura lui, de elementul Lemn, e indicat să-l plasezi într-o zonaă compatibilă cu acest element, pentru a putea beneficia de energia sa.

Întotdeauna e bine să știi cum interacționează elementele Feng Shui și cum le poți folosi la decorarea casei ca sa obții o stare de armonie și prosperitate. Cele mai bune zone ale încăperii în care îți poți pune bradul, conform regulilor Feng Shui, sunt:

– colțul de est (care simbolizează Sănătatea și Familia);

– colțul de sud-est (Bani și Abundență);

– colțul de sud (Faimă și Reputație).

Totuși, daca structura camerei nu permite o astfel de amenajare și ești nevoit să amplasezi bradul într-un loc ce nu corespunde principiilor Feng Shui, poți contracara energia negativa alegând cu băgare de seama culorile pe care le folosești la decorațiunile bradului.

Astfel, un brad așezat în colțul nordic al camerei (colțul Carierei) trebuie decorat în culori specifice elementelor de Apa și Metal (albastru, gri, negru, alb).

Dacă pomul de Crăciun stă în casa ta în colțul de nord-est (colțul pentru Auto-cultivare), folosește culorile corespunzătoare elementelor de Foc și Pământ (roșu, roz, galben, tonuri pământii).

Pentru coltul sud-vestic (Dragoste) se aplică aceleași reguli ca și în zona de nord-est.

În colțul de vest (Creativitate) sunt benefice culorile specifice elementelor de Pământ și Metal (gri, tonuri pământii, alb).

Pentru bradul amplasat în colțul de nord-vest (Relații și Prietenie) folosește decorațiuni în culorile indicate pentru zona de vest, iar dacă pomul de Crăciun și-a găsit locul în centrul camerei (Inima), urmează indicațiile pentru colțurile de nord-est și sud-vest.

Pentru a atrage bunăstarea și prosperitatea, înțelepții chinezi ne sfătuiesc să decorăm bradul cu bănuți din ciocolată. Îngerii și heruvimii aduc liniște și pace, așa că poți înlocui steaua din vârful pomului cu un ornament în forma unui înger auriu sau argintiu.

2. Alege culori care echilibrează energia din încăpere

Pentru a-ți armoniza casa, în sezonul rece este recomandat să aduci în mediul tău energia și culorile elementului Foc. În acest scop, îți vor fi de mare ajutor lumânările, un șemineu, o soba sau un godin, luminițele de Crăciun și decorațiunile roșii și aurii.

Totuși, trebuie să ai grijă să menții un echilibru în folosirea culorilor. Niciodată nu este indicat să folosești doar roșul sau movul. În caz contrar, riști să creezi o energie ce favorizează ieșirile emoționale și instalarea oboselii.

Contrabalansează-le cu decorațiuni de culoare verde, albastră sau argintie. Acestea din urmă fac parte din spectrul culorilor reci, fiind, așadar, indicate pentru atenuarea energiei pătimașe degajate de culorile elementului Foc.

3. Purifică aerul cu uleiuri esențiale

Aerul pe care îl respiri îți generează anumite stări de spirit. Eliberează în aerul din locuință mirosurile create de uleiurile esențiale specifice sezonului Crăciunului și bucură-te de atmosfera relaxantă din casa ta.

Pentru a accentua starea de sărbătoare, alege uleiul esențial de coaja de lămâie, de portocală sau de scorțișoara. Ține minte că uleiul esențial de pin și cel de eucalipt au puterea de a curăța interiorul de energiile negative acumulate.

Uleiurile esențiale pot arde într-o candelă specială. Aceste uleiuri ajută la generarea unei energii Feng Shui de căldură, purificare și hrană spirituală.

4. Decorează-ți casa cu lumânări

Există multiple modalități de a păstra energia pură în casă, iar cea mai simplă cale Feng Shui de a folosi lumânările este și cea mai populară.

Lumânările, în special cele naturale, cum ar fi cele din ceară produsă de albine, au un efect excelent, purificând energia din orice spațiu.

Masa festivă de Crăciun este un bun prilej de folosire a lumânărilor decorative. Contribuie la purificarea energiei încropind un aranjament decorativ pentru masa de Crăciun din crenguțe de brad, câteva globuri de culoare roșie și aurie, asezonate cu un mănunchi de bete de scorțișoară, în centrul cărora poți fixa 2-3 lumânări roșii de înălțimi diferite.

Cele mai bune zone din casa pentru a folosi frecvent lumanarile Feng Shui sunt: sud, sud-vest, nord-est si centru. Indicat este sa te limitezi la doar cateva lumanari in zonele „bagua“: vest, nord-vest, est, sud-est si nord.

5. Apelează la plantele ornamentale

Plantele în culori vibrante sunt întotdeauna indicate în Feng Shui, deoarece aduc în casă esența vindecării. Plantele care purifică aerul în locuință reprezintă cea mai bună alegere, deoarece ele purifică și energia. Unele dintre cele mai populare astfel de plante sunt palmierul Areca, Crinul Păcii, Dracena și Arborele de cafea, mai ales pentru living.

Pentru purificarea aerului din dormitor, amplasează pe pervazul ferestrei un ghiveci cu Levănțică, cu Maranta, cunoscută în limbaj popular drept Planta care se roagă sau cu Violetele de Parma, iar pentru bucătărie poți alege superba Hortensia, Crinul Asiatic sau un ghiveci cu Kalanchoe.

În sezonul rece, asigură-te că ai în casă cel puțin una sau două dintre plantele care purifică aerul. Cele mai bune zone Feng Shui pentru a pune plantele verzi, puternice și bogate sunt în est, sud-est și sud.

Sursa: casadex.ro

Actualizat: 13 Decembrie 2017
COMENTARII