Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

5 idei simple pentru a-ți amenaja un mic colț de rai acasă, cu ajutorul florilor

14 Februarie 2017
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Plantele adaugă culoare, textură și viață oricărei încăperi din locuință, oxigenează aerul și au un efect de relaxare asupra noastră, atunci când le privim chiar și preț de câteva minute.

Un alt avantaj al plantelor folosite pe post de decorațiuni este că nu există niciun stil de design în care să nu poți incorpora cu succes un colț verde sau câteva ghivece cu flori, care să dea un aer prospăt unei încăperi. Iată care sunt cele mai frumoase și mai spectaculoase idei de a-ți amenaja florile în casă:

Folosește-le pentru a separa spațiul dintr-o încăpere

Un raft plin cu ghivece de flori, amplasat în mijlocul unei încăperi, va diviza spațiul astfel încât să poți organiza două zone separate. Această idee este potrivită mai ales dacă ai o casă spațioasă, cu încăperi mari, pe care îți este greu să le umpli.

Plantele uriașe, folosite ca decorațiuni de tip „statement”

O plantă înaltă și voluminoasă dă un efect dramatic și spectaculos unei încăperi. Un filodendron uriaș sau un ficus înalt amplasat în spatele canapelei din living va acapara toate privirile atunci când intri în încăpere. În plus, aceste plante sunt rezistente și nu necesită o îngrijire extrem de atentă. Este suficient să le pui apă o dată pe săptămână și să le pulverizezi frunzele cu apă sau cu o soluție împotriva bolilor și le vei menține sănătoase și frumoase un timp îndelungat.

Creează-ți un colț verde în orice încăpere

Ghivecele cu plante de diverse feluri arată cel mai bine amestecate într-un colț de încăpere, unde nicio altă piesă de mobilier sau decorațiune nu se potrivește. Astfel, spațiul care până acum arăta gol și dezolant este umplut cu flori și plante de diferite mărimi, forme și culori, pe care le poți privi minute în sir fără să te plictisești.

Mizează pe plantele și florile de sezon

Dacă nu vrei să crești plante sau flori în ghivece, atunci poți cumpăra flori proaspete. Mai ales la început de primăvară, piețele și florăriile sunt pline de plante de sezon. Lalele, liliac, ghiocei, bujori, violete sau narcise, toate vor arăta superb în casa ta, mai ales dacă le pui în niște vaze deosebite. Alege unele înalte, simple și transparente, pentru a scoate în evidență frumusețea florilor, sau unele din cristal, cu un aspect luxos, pentru a adăuga un plus de rafinament locuinței tale.

Ghivecele suspendate, utile în toată casa

Florile pot fi folosite în decorarea oricărei încăperi, chiar și în cele de dimensiuni mici. Soluția este să utilizezi niște ghivece suspendate, poziționate pe verticală. Această idee este foarte utilizată în amenajarea balcoanelor, unde florile amplasate pe marginea balustradei înfrumusețează instantaneu spațiul și îi dau un plus de culoare și de viață. Însă ghivecele suspendate sunt o idee foarte bună și pentru holuri, bucătării sau băi, în general pentru locurile în care nu ai foarte mult spațiu la dispoziție, dar nici mare nevoie de multe decorațiuni voluminoase.

Dacă ți-au plăcut aceste idei, trebuie să știi că ele nu sunt nici dificil de pus în practică, nici costisitoare. În schimb, schimbarea pe care o aduc în locuința ta și efectul lor reconfortant merită tot efortul.

Sursa: casa-gradina.ro

Actualizat: 14 Februarie 2017
COMENTARII