Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

3 renovari inteligente care vor creste valoarea caminului tau pe termen lung.

18 August 2015
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Vrei sa renovezi? Intentionezi sa investesti niste bani in propria locuinta?

Investeste inteligent, astfel incat sa se reflecte in pretul de vanzare al proprietatii, la momentul in care vei dori sa gasesti un cumparator. Anumite imbunatatiri cresc valoarea locuintei, desi nu sunt spectaculoase. 

Mobilierul futurist sau culoarea violenta a zugravelii pot atrage complimente din partea prietenilor si pot reprezenta o demonstratie de indrazneala, insa in ochii majoritatii potentialilor cumparatori, nu vor fi decat un element perturbator. Cu toate acestea, exista anumite imbunatatiri care pot creste valoarea proprietatii, in eventualitatea unei vanzari.

Terasa blocului sau acoperisul casei

Potrivit proprietarilor de apartamente aflate la ultimul etaj al blocurilor ridicate inainte de 1990, printre cele mai bune investitii realizate in ultimii ani se numara reparatia terasei. Chiar daca a fost un proces indelungat, intrucat lucrurile se deruleaza mai incet in cadrul unei asociatii de proprietari, beneficiile au fost vizibile imediat, inca de la prima ploaie. O astfel de investitie nu are un efect la fel de spectaculos pentru proprietari precum schimbarea mobilierului de bucatarie, insa atunci cand vine vorba de vanzarea apartamentului (indiferent de nivelul la care se afla), terasa reparata este o bila alba in ochii potentialilor cumparatori.  

In cazul caselor individuale, inlocuirea acoperisului are un rezultat mult mai vizibil, imbunatatind simtitor imaginea exterioara a locuintei. Dincolo de beneficiile resimtite de locatari, o astfel de investitie ridica valoarea proprietatii, intrucat majoritatea executantilor ofera garantie pe perioada indelungata. 

Usa de la intrare

Cu un rol estetic aparent lipsit de importanta, usa de la intrare este, de fapt, cea care creeaza prima impresie. Fie ca vorbim de un apartament la bloc sau de o casa cu gradina, usa de la intrare reprezinta primul contact pe care il are un vizitator cu locuinta. Schimbarea usii invechite imbunatateste aspectul exterior al caminului, fiind o bila alba in ochii potentialilor cumparatori. Potrivit unui studiu realizat de Remodeling Magazine, o usa metalica isi recupereaza in intregime valoarea investitiei, la o eventuala vanzare a proprietatii.

Cel mai important argument pentru inlocuirea unei usi vechi cu un produs de calitate este securitatea. Numerosi proprietari cred ca o usa modesta nu atrage atentia hotilor, insa reprezentantii Politiei avertizeaza ca numarul spargerilor de locuinte este in continuare alarmant. Costurile inlocuirii usii de la intrare nu reprezinta altceva decat o investitie in siguranta personala si a bunurilor proprii, iar specialistii ne sfatuiesc sa alegem produse cat mai de calitate, pentru a ingreuna, pe cat posibil, misiunea eventualilor infractori.

Parchetul din lemn masiv

De cele mai multe ori, dusumeaua din lemn masiv are o viata mai indelungata decat a proprietarului, subliniaza specialistii, mai in gluma, mai in serios. Desi este o investitie mai costisitoare decat cea in placi de ceramica si necesita un pic mai multa atentie, parchetul de lemn masiv ofera un plus de eleganta caminului, crescandu-i totodata valoarea – potrivit agentilor imobiliari, potentialii cumparatori retin intotdeauna acest detaliu, fiind atrasi de proprietatile cu astfel de finisaje.

Oferta actuala este mult mai bogata decat in urma cu un deceniu, intrucat cererea a crescut semnificativ. Potrivit producatorilor din acest domeniu, cel mai vandut ramane parchetul de stejar masiv, insa sunt apreciate si calitatile parchetului de nuc, de cires sau de paltin, cele mai multe nemultumiri fiind legate de cel de bambus. Un alt avantaj al acestui produs este ca montajul poate fi realizat chiar de catre proprietari, atentionand insa ca instalarea corecta reprezinta cheia unui rezultat final multumitor.

Sursa: Imopedia.ro

Actualizat: 18 August 2015
COMENTARII