Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

16 ianuarie este prima zi în care timișorenii își pot plăti impozitele

16 Ianuarie 2017
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Funcționarii Direcției Fiscale din cadrul Primăriei Timișoara revin la programul normal de lucru. 16 ianuarie este prima zi în care timișorenii își pot plăti impozitele. Biroul Evidență Contribuabili și Încasări Bugetare a încasat doar amenzi în primele zile ale acestui an.

Valoarea taxelor și impozitelor pe anul 2017 a fost stabilită încă de la sfârșitul anului trecut de către consilierii locali. Unele taxe au dispărut, iar în alte situații timișorenii plătesc impozite mai mici. Impozitul pe clădiri pentru persoane fizice a scăzut la cota de 0,08%, de la 0,1%, iar în ceea ce privește clădirile nerezidențiale se plătește doar 0,2%, de la 0,6%. În continuare, cei care își achită dările către bugetul local cu anticipație, adică integral pentru tot anul, până în 31 martie, beneficiază de reducere de 10%.

„Acum lucrăm pe închidere-deschidere. Eu zic că am realizat ce am vrut să facem pe anul trecut. Nu intenționăm să angajăm cheltuieli fără a avea asigurate resurse. Noi am început să lucrăm cu publicul din 3 ianuarie, dar nu cu privire la încasarea impozitelor pe clădiri, terenuri și mijloace de transport, cele cu obligații prestabilite. Am încasat amenzi, taxe de timbru, taxe judiciare de timbru, toate aceste elemente care nu au la bază un calcul al unei sume. Impozitele le încasăm din 16 ianuarie. Am închis anul fiscal 2016, acum se calculează impozitele aferente anului 2016”, ne-a declarat Adrian Bodo, directorul Direcției Fiscale.

 

Actualizat: 16 Ianuarie 2017
COMENTARII