Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Reguli Feng Shui pentru amenajarea living-ului

16 Septembrie 2014
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Living-ul, sau mai pe limba noastra, camera de zi, este locul in care primesti musafiri, unde porti discutii cu cei dragi, spatiul in care te intalnesti cu alte persoane. Conform regulilor feng shui, living-ul trebuie sa contina scaune, canapele si fotolii cat mai simple si elegante.

Canapelele si scaunele.

In Feng Shui, sufrageria reprezinta camera oportunitatilor si a potentialului, inclusiv in ceea ce priveste cariera si relatiile interpersonale. Atunci cand un prieten sau un vecin te viziteaza pe neasteptate, camera de zi trebuie sa fie un spatiu in care noul venit sa se simta confortabil. Un living bine conceput ii va oferi oaspetelui tau un sentiment de securitate in preajma ta, facandu-i astfel placere sa petreaca timp cu tine.

Evita sa asezi scaunele sau canapeaua cu spatele la usa; permite-le oaspetilor tai sa-i vada pe noii sositi si asigura-i astfel ca sunt bine primiti si acceptati. Canapelele circulare incurajeaza participarea la conversatii, insa unele locuri ar putea bloca usile, ceea ce nu este deloc de dorit.

Cea mai buna modalitate de a organiza ideile de decorare este sa imparti camera in mai multe sectiuni cu anumite roluri. De exemplu, zona care contine canapeaua si masuta de cafea ar putea reprezenta divertismentul si conversatiile; pune o masa si scaune langa raftul de carti si astfel vei avea o zona destinata lecturii, informarii si destinderii.

Decoratiunile.

Nu exista accesorii specifice, absolut necesare intr-o sufragerie; mentine un stil clasic, semiformal. Opteaza pentru fotografii si tablouri incadrate in rame elegante, lumanari, paturi si perne cu modele cat mai simple.

Daca iti plac accentele minimaliste, atunci ramele foto negru cu fotografii alb-negru sunt perfecte pentru tine.

Metalul si Pamantul din Feng Shui sunt doua elemente clasice care se completeaza reciproc, fiind un “must” in designul sufrageriei tale. Chiar vizualizarea unor ornamente metalice aurii sau argintii te transpun intr-un spatiu regal; corpurile de iluminat placate, decoratiunile si vopseaua in culori metalice sunt foarte practice pentru un buget moderat.

Biblioteca. Cateva rafturi inalte cu carti copertate clasic adauga textura si profunzime sufrageriei. Insa nu exagera, caci mobilierul foarte greoi, care acopera un intreg perete, va lipsi camera de zi de aspectul unui spatiu confortabil.

Rafturile mai mici, in care cartile sunt combinate cu fotografiile de familie constituie o alternativa mai cocheta si respecta acele reguli feng shui. Utilizand spatiul de depozitare ca un loc pentru decoratiuni vei oferi o stare de spirit pozitiva camerei.

Culorile.

Culorile din camera de zi trebuie sa fie calde si primitoare, in tonuri naturale, pamantii, care sa uneasca toate celelalte elemente din incapere. Acestea scot in evidenta obiectele de mobilier si decoratiunile, creand astfel un contrast placut.

O canapea, scaune, o biblioteca, o masuta de cafea si poate un semineu sunt esentiale pentru a indeplini functiile camerei de zi. Simplu, traditional si functional sunt cuvintele pe care trebuie sa le ai in minte atunci cand alegi stilul sufrageriei.

Sursa: Ghiduldesanatate.ro

Actualizat: 16 Septembrie 2014
COMENTARII