Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Parcul Alpinet modernizat.

13 Iulie 2018
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

După zece luni de șantier, Parcul Alpinet este modernizat. Muncitorii firmei Lovrintim și-au terminat treaba, dar gardul care înconjoară parcul încă nu a fost demontat.

Parcul Alpinet este unul dintre cele mai frumoase parcuri din Timișoara și elementele noi perfect integrate dau o nouă perspectivă asupra parcului.

Conform proiectului, muncitorii Lovrintim au pus pavele din beton pe toate aleile, în care au încadrat din loc în loc dale decorative solare, 34 de bănci noi, dar și 32 de coșuri de gunoi. A fost amenajată și o zonă japoneză, cu un mic lac și un podeț, dar și elemente japoneze. S-a pus și gazon, pentru care a fost montat un sistem de irigare automat. Tot conform proiectului, în parc ar fi trebuit montați peste 100 de arbori, arbuști și plante perene.

Parcul Alpinet este situat pe malul stâng al canalului Bega, fiind unul dintre parcurile tinere ale orașului, amenajat în secolul XX.

Parcul Alpinet este una din capodoperele peisagistice ale Timişoarei. Se numea Arboretum şi a fost creat în anul 1934 de Mihai Demetrovici, cu prilejul unei întâlniri a horticultorilor din România. Diverse specii alpine şi subalpine au fost aduse, îngrijite şi aclimatizate.

Valoarea contractului încheiat între primărie și firma Lovrintim este de 1,33 de milioane de lei, cu tot cu TVA, deci aproape 300.000 de euro.

Sursa: tion.ro

Sursa foto: tion.ro

Actualizat: 13 Iulie 2018
COMENTARII