Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Oradea, comoara României care renaște

20 Mai 2016
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)


Oradea renaște după un amplu program de refacere a tezaurului architectural și de investiții masive în dezvoltarea și crearea de facilitati pentru orădeni și turiști.

Inclusă în rețeaua Art Nouveau, Oradea este singurul oraș din România cu un tezaur arhitectural de valoare europeană care rivalizează cu destinații de vacanță extrem de căutate, precum Barcelona, Bruxelles, Nancy, Viena sau Budapesta.

Piața Unirii

Bisericile și palatele din Piața Unirii îmbină șapte stiluri arhitecturale: baroc, clasicist, eclectic, istorizant, secession, romantism și neo-romanesc.

Piata Unirii Oradea

 

Piata Unirii Oradea


Palatul Vulturul Negru - o construcție arhitectonică monumentală, în stilul Secession.
Construit pe vechiul amplasament al Hanului "Vulturul Negru", complexul urma să adapostească un teatru, săli de bal, un cazinou și birouri.

Palatul Vulturul Negru se distinge prin pasajul în forma de Y și cele trei intrări, basoreliefuri cu motive florale și figurative, vitralii și candelabre imense.
 

Palatul Vulturul Negru

 

Palatul Vulturul Negru

 


Biserica cu Luna

Stilul în care a fost construită este cel al barocului târziu cu vădite elemente clasicizante, dar și cu o puternică amprentă a stilului bizantin.

În tâmpla iconostasului se află la un moment dat o pictură cu chipul lui Horea, unul dintre conducatorii răscoalei din 1784, ea fiind considerată de către mulți istorici că fiind singura reproducere autentică a fizionomiei acestuia.

Biserica cu Luna

 

 


Cetatea Oradiei - unul dintre cele mai importante monumente arhitectonice medievale tarzii din Transilvania

Cetatea Oradiei a fost pentru Europa Medievală unul dintre reperele importante din punct de vedere religios, cultural, științific și militar.

Cetatea Oradiei

 

Cetatea Oradiei


Catedrala Romano-Catolică

Este opera arhitectului vienez Franz Anton Hillebrandt cu implicarea inginerului constructor italian Giovanni Battista Ricca, cel care introduce elemente inspirate din biserica "Il Gesu" din Roma, creatie a arhitectului Vignola.

Catedrala Romano Catolica Oradea


Sinagoga Zion

Impozanta constructie eclectica s-a realizat dupa planul efectuat de Busch David si de catre Rimanoczy Kalman Sr. Decoratiile exterioare si interioare sunt de inspiratie maura.

Sinagoga Zion Oradea

 


Teatrul de Stat

Teatrul de Stat, construit in 1900, domina cu impozanta sa Piata Ferdinand. Fatadele au elemente decorative neoclasice, neorenascentiste, iar in interior predomina stilului neobaroc.

Teatrul de Stat Oradea

 

Teatrul de Stat Oradea

 

Teatrul de Stat Oradea

 

Casa Darvas - La Roche - primul Muzeu Art Nouveau din Romania
Casa Darvas - La Roche, cu o arhitectura unica in lume, a devenit primul Muzeu Art Nouveau din Romania.

Casa Darvas La Roche

 

Casa Darvas La Roche


Dealul Ciuperca - o gradina botanica in aer liber
Zona de agrement traditionala a orasului, Dealul Ciuperca ofera o priveliste panoramica asupra orasului.

Dealul Ciuperca


Nymphaea Aquapark Oradea

Complexul Aquapark Nymphaea din Oradea este unul dintre cele mai moderne complexuri cu apa termala din tara.

Se va deschide in cursul lunii august, are 12 bazine interioare, 6 bazine exterioare si 10 aquatobogane si dispune de 1.000 de locuri.

Aici gasesti: piscină cu valuri, piscină interioară, piscine cu apă termală, piscine speciale pentru copii, tobogane, saună, masaj, hidroterapie si aromoterapie.

Nymphea AquaPark Oradea


Baile Felix - paradisul apelor termale

Unice in lume, apele termale din Baile Felix sunt cele mai apreciate ape curative din regiune, iar efectele lor miraculoase sunt cunoscute inca de pe vremea Imperiului Roman.

Baile Felix au un bioclimat unic, cu o umiditate perfect echilibrata, care induce corpului o stare speciala de relaxare si revigorare.

Principalele hoteluri dețin centre performante de tratament și recuperare.

Baile Felix

Oradea este un oras vibrant, care reușeste să pună în valoare patrimoniul existent, în paralel cu crearea de noi tipuri de activități de recreere și petrecere a timpului liber.

Oradea este un oras în care îți vei dori, cu siguranță, să revii!  

Sursa: http://m.ziare.com

Actualizat: 20 Mai 2016
COMENTARII