Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Ministerul Mediului va revizui criteriile de selecţie ale materialelor eligibile pentru programul "CASA VERDE"

09 August 2016
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Solicitarea Asociaţiei Producătorilor de Polistiren Expandat din România privind revizuirea programului "Casa Verde" şi promovarea de soluţii cu adevărat ecologice a fost aprobată de reprezentanţii Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi ai Administraţiei Fondului de Mediu.

Reprezentaţii asociaţiei au avut luni o întâlnire cu cei ai ministerului şi ai AFM, în completarea demersurilor deja făcute, prin care au atras atenţia că pe lista materialelor ecologice aferentă programului "Casa Verde", elaborat de Ministerul Mediului, se găsesc produse de izolaţie care pot afecta sănătatea. Delegaţia ROMEPS a prezentat studii care relevă că anumite materiale, prezente pe lista celor eligibile în program, au o toxicitate extrem de ridicată sau conţin substanţe cu potenţial cancerigen încă de la faza de procesare şi până la punerea în operă ca termosistem.

Reprezentanţii Ministerului şi-au luat angajamentul de a revizui anumite aspecte şi mai ales de a transparentiza criteriile de selecţie a materialelor eligibile.

Programul Casa Verde" se adresează exact clienților interesați să își modernizeze locuințele în mod ecologic, însă nu au buget necesar pentru investiții în acest sens, astfel apelând la ajutorul statului. Totodată, interesul pentru program este atât de ridicat încât fondurile se epuizează imediat după lansarea acestuia, așa că oricine este interesat trebuie să aibă dosarul pregătit și să îl depăună cât de repede cu putință.   

Sursa: http://media.imopedia.ro/

Sursa foto: http://www.capital.ro/

Actualizat: 09 August 2016
COMENTARII