Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

În 2018, românii vor scoate mai mulţi bani din buzunar pentru traiul lunar

18 August 2017
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Analiștii financiari bancari se așteaptă ca inflația anuală la finalul anului curent să ajungă la 2,13%, respectiv 3,3% anul următor, conform opiniilor exprimate de participanții la un sondaj intern în cadrul Asociației Analiștilor Financiar-Bancari din România.

AAFBR menționează că în contextul propunerilor sau modificărilor deja implementate recent de natură fiscală sau politică salarială a lansat un sondaj de opinie în rândul membrilor săi pentru a evalua impactul acestor măsuri asupra așteptărilor inflaționiste și politicii monetare. Întrebările adresate au vizat așteptările privind evoluția inflației, dobânzii de politica monetară și ratei ROBOR (1 luna) pentru anul curent și anul următor.

Dacă luăm în calcul o majorare de până la 1,5% a indicelui ROBOR, la un credit pentru Prima Casă, o rată lunară poate să urce cu până la 10 procente, iar valoarea totală de rambursat poate să crească şi cu 10.000 de euro, echivalentul în lei.

În 2018, românii vor scoate mai mulţi bani din buzunar pentru traiul lunar

“Majoritatea companiilor înregistrează cheltuieli în creștere, în special cele privind costurile salariale. Conform ultimelor date publicate de INS, câștigul salarial mediu nominal net a fost de 2.380 lei în luna iunie a anului curent, în creștere cu 14,5% față de aceeași lună a anului anterior. Oferta de muncă limitată, cauzată de sporul natural negativ și exodul de forță de muncă, face ca piața muncii să devină din ce în ce mai tensionată. Anunțul recent privind majorarea semnificativa a accizei la combustibil, care va intra in vigoare în luna septembrie, va determina o creștere generalizată a costurilor de producție și serviciilor prestate”, spune Iancu Guda, presedinte AAFBR.

Potrivit acestuia, consumul avansează și rămâne principalul motor al creșterii economice. Cifra de afaceri în comerțul cu amănuntul a crescut în luna iunie a anului curent cu 6,5% comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior (serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și sezonalitate), iar stocul creditelor de consum denominate în moneda locală a crescut cu 10% în aceeași perioadă, cea mai accelerată creștere din ultimii cinci ani.

Sursă: bankingnews.ro

 

Actualizat: 18 August 2017
COMENTARII