Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Îmbogățește-ți grădina de vară cu plante colorate și rezistente la secetă

13 Mai 2016
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Grădina ta poate arăta impecabil și pe timpul verii. Uită de grija udatului zilnic sau al florilor ofilite, iată 5 specii de plante rezistente la temperaturi ridicate și vreme secetoasă:

Lewisia

Este o plantă sensibilă la umezeală, așa că trebuie udată doar atunci când se usucă pământul, pentru că altfel putrezeste. Florile frumos colorate în alb, roz, portocaliu sau rosu se mențin de la sfârșitul lui aprilie până în iulie, uneori chiar și până la începutul toamnei.

Levănțica

Este o plantă perenă pe care, dacă o îngrijești atent, o poți avea și peste 15 ani. Este rezistentă la temperaturi scăzute și nu este pretențioasă la tipul de sol. Trebuie să știi că și în cazul ei este vorba despre o plantă care nu suportă excesul de umiditate sau terenurile inundate. Levanțica te va face să te bucuri toată vara de florile ei albastre, dar mai ales de parfumul delicat și relaxant pe care îl emană.

Barba împăratului

Barba împăratului are florile asemânătoare garofițelor de câmp și poate fi roșie, roz, galbenă sau oranj. Planta preferă locurile călduroase și se dezvoltă bine la soare.

Hortensia

Hortensia este o plantă ornamentală de grădină, care rezistă pe toată perioada verii. Florile ei sunt mari și colorate. Chiar dacă este o plantă mare, trebuie să știi că nu îi trebuie multă apă. Are nevoie însă de lumină pentru a fi mereu înflorită.

Brumărelele târâtoare

O specie de plantă care nu îți va cere prea multă atenție, dar de la care te vei bucura de o adevarata explozie de culori este Phlox Subulata sau brumărelele târâtoare. Cresc foarte bine în zonele cu multă piatră și se întind rapid ca un covor care acaparează totul împrejur. Florile sale sunt mov, alb, roz sau roșu.

Salvia

Asemânătoare ca aspect cu levănțica, salvia rezistă excelent la secetă, însă trebuie plantată în locuri luminnoase din grădina, întrucât umbra o poate distruge. Se găsește într-o multitudine de specii, unele dintre ele sunt de-a dreptul inedite, precum aceea care are parfum de ananas.

Sursa: gradina.acasa.ro

 

 

Actualizat: 13 Mai 2016
COMENTARII